Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mariah Carey čelí ŽALOBE: Kvôli hitu All I Want for Christmas is you!

Mariah Carey Zobraziť galériu (2)
Mariah Carey (Zdroj: SITA/AP)

NEW YORK - Americká speváčka Mariah Careyová čelí žalobe za údajné porušenie autorských práv v spojitosti s jej vianočným hitom "All I Want for Christmas is You" z roku 1994. TASR správu prevzala v sobotu z webovej stránky stanice BBC.

Textár Andy Stone tvrdí, že bol spoluautorom piesne s takým istým názvom z roku 1989. Careyová podľa neho zneužila jeho "popularitu" a "štýl". Speváčka, spoluautor piesne Walter Afanasieff a vydavateľstvo Sony Music Enternainment sa podľa Stonea "vedome, dobrovoľne a zámerne" podieľali na porušení autorských práv.

Mariah Carey
Zobraziť galériu (2)
Mariah Carey  (Zdroj: SITA)

Obe piesne sa zdajú byť hudobne odlišné, píše BBC. Stone však tvrdí, že Careyová vyvolala zmätok a nepožiadala o povolenie. Speváčka sa k záležitosti ešte nevyjadrila. Hit All I Want for Christmas is You sa po svojom vydaní dostal na čelo rebríčkov vo viacerých krajinách a do roku 2017 údajne Careyovej zarobil v tantiémach viac ako 60 miliónov dolárov, píše BBC.

Stone, ktorý vystupuje pod pseudonymom Vince Vance v kapele Vince Vance & the Valiants, žiada odškodné vo výške najmenej 20 miliónov dolárov. To, prečo podnikol právne kroky až 28 rokov po vydaní Careyovej piesne, podľa BBC nie je známe.

Viac o téme: ŽalobaSpeváčka Mariah CareyAll I Want for Christmas is You
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu