Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ladislav Štaidl: Syna Ivete nenechám

Iveta Bartošová so synom Arturom.
Iveta Bartošová so synom Arturom.

PRAHA - V blízkosti speváčky Ivety Bartošovej (41) sa vždy pohybovala opatrovateľka jej syna Artura (10) Golda Dražanová.

Na ňu má ťažké srdce Arturov otec, skladateľ Ladislav Štaidl. Ako jej vplyv na syna aj na samotnú speváčku vníma, prezradil v druhej časti spovede.

Cítite sa na to - vychovávať teraz dieťa?

- Nemôžem nechať svojho syna matke, ktorá sa nevie postarať sama o seba a ktorá sa svojím pričinením dostala do situácie, ktorú musia riešiť psychiatri. Nemôžem syna nechať osobe, delegujúcej materské povinnosti pre mňa cudzím osobám a opatrovateľke, ktorá navždy stratila moju dôveru. Ona sa mi čestným slovom zaviazala, že ma bude informovať o akomkoľvek nebezpečenstve, ktoré by Arturovi zo strany jeho matky hrozilo. To neurobila, pretože by prišla o prácu a o publicitu, ktorá z jej opatrovníctva vyplýva.

Ako ste prišli k opatrovateľke Golde?

- Človeka vyvinutého z pätnásťročnej Goldy, ktorá má základné vzdelanie, urobila paradoxne moja matka, ktorá sa jej ujala, keď prišla z Rychnova nad Kněžnou. Po tom, čo som Golde vyplatil stotisícové odstupné a rozišli sme sa, znova dostala ponuku od Ivety. Artur na nej viac visí než na matke. V jeho mobile nájdete časté rozhovor y s opatrovateľkou, vedené medzi štvrtou a šiestou hodinou rannou. Vám sa zdá normálne, aby mal jedenásťročný chlapec opatrovateľku, s ktorou si telefonuje, keď okolitý svet ešte tvrdo spí?

Nezdá. Ako znášate fakt, že Golda hovorí za Ivetu, osočuje vás a o Arturovi rozhoduje?

- To nie je nič prekvapujúce, za Ivetu totiž vždy niekto hovoril. Aj ja som za ňu hovoril, ale len vo veciach obchodných a umeleckých. V mojom prípade urobila Iveta vzburu a s naším ročným synom odo mňa odišla, aby konečne mohla rozhodovať sama za seba.

Tretiu časť spovede si prečítate v pondelok v Novom Čase.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu