Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Štaidl o Bartošovej: Bál som sa, že sa zabije

Štaidl žiada o dočasné zverenie syna do opatery. Zobraziť galériu (13)
Štaidl žiada o dočasné zverenie syna do opatery. (Zdroj: Nový Čas)

PRAHA - Samovražda, striedanie milencov Ivety Bartošovej (41), jej drogová závislosť... Aj o týchto šokujúcich skutočnostiach sa rozhodol prehovoriť hudobník Ladislav Štaidl (62), ktorý požiadal súd, aby mu syna Artura (10) zveril do opatery. A servítky pred ústa si naozaj nedáva!

Celé roky mala Iveta jeden exces za druhým a ani raz ste sa nesnažili, aby ste Artura dostali do vlastnej starostlivosti. Prečo to chcete teraz?
Za posledných osem rokov, keď Iveta striedala jedného partnera za druhým a viedla život, v ktorom brala tak málo ohľadu na zdravý vývoj nášho syna, som si stokrát hovoril, že musím niečo urobiť. Vždy som však prehral boj s vlastnou ohľaduplnosťou a slušnosťou. Mal som strach, že keď jej dieťa zoberiem, spácha samovraždu naozaj, nie ako tie dve demonštratívne. Keď si po všetkých tých čudných mužoch našla veterinára Hankeho, dúfal som, že sa konečne upokojí a začne viesť normálny život. Namiesto toho sa však dostala do psychiatrickej liečebne.

Teraz ste opäť verili Ivetinej náprave a Artura ste chceli mať pri sebe len počas jej liečenia v Kroměříži. Názor ste však zmenili. Čo vás k tomu viedlo?
Keď sa Iveta dala dobrovoľne hospitalizovať, boli sme s Arturom a Michaelou (Štaidlova priateľka, pozn. red.) na dovolenke. Hneď som jej napísal list, v ktorom som ju ubezpečil, že ani teraz jej syna nevezmem, ak úspešne dokončí liečbu a potom začne viesť usporiadaný život. Namiesto odpovede prišla len esemeska, že bude mať dva dni opušťák, a že chce byť s Arturom. V pondelok 27. 8. mi mala Artura vrátiť a ona mala pokračovať v liečení, ale nestalo sa tak. Odvtedy neviem, kde a kto sa o neho stará. Moja trpezlivosť skončila. Podal som žiadosť o predbežné opatrenie, aby bol dočasne zverený do mojej starostlivosti. Pani sudkyňa z Kolína ju však zamietla, pretože si je istá, že s Arturom je všetko v úplnom poriadku a jeho výchova ohrozená nie je...

Druhú časť spovede si prečítajte už zajtra v Novom Čase.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu