Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Jan Novotný: Podvod s charitou?

Jan Novotný Zobraziť galériu (2)
Jan Novotný

BRATISLAVA - Z narodeninovej párty si robí biznis! Účasť hostí na dnešnej oslave svojej tridsiatky podmienil Jan Novotný finančným príspevkom na účet nadácie podporujúcej liečbu onkologických pacientov.

Veľkorysé gesto hodné pochvaly, keby... Keby zástupcovia nadácie o zbierke aspoň niečo tušili a keby účet, na ktorom sa majú peniaze zhromažďovať, nepatril Honzíkovmu najlepšiemu kamarátovi...

Na pozvánke na dnešnú Honzíkovu tridsiatku je jasne napísané, že namiesto kúpy darčeka majú hostia poslať peniaze na konkrétny bankový účet. "Vyzbieraná suma bude venovaná nadácii Medical a pomôže pri liečbe ľudí postihnutých onkologickým ochorením," píše sa na pozvánke. Nebolo by na tom nič zlé, keby zástupcovia spomínanej nadácie o tomto zámere vedeli. "Netušili sme, že niekto organizuje zbierku v náš prospech. Nikto s nami nič nekonzultoval, ale ak to vyjde, budeme len radi," povedala Silvia Krištofíková, predsedníčka správnej rady Nadácie Medical.

Z veľkorysého gesta oslávenca zostal paf aj zakladateľ a správca nadácie Christian Bartko: "Nepoznám sa s pánom Novotným, ani som o tejto iniciatíve nepočul."

S organizáciou veľkolepej oslavy v luxusnej bratislavskej reštaurácii pomáha Novotnému kamarátka a dramaturgička Gabriela Drobová, ktorá Novému Času tlmočila Janovo vyjadrenie: "Nejde o organizovanie verejnej zbierky, ale o súkromnú aktivitu, ktorej cieľom je anonymne pomôcť ľuďom s onkologickým ochorením. Nadáciu Medical si Honzík vybral aj pre dobré meno, keďže jej patrónkou je česká speváčka Lucie Bílá."

Nech už je Novotného zámerom čokoľvek, pravdou je, že podľa zistení Nového Času patrí účet, uvedený na pozvánke, jeho najlepšiemu kamarátovi Milošovi Jaroškovi (39). Ten je nielen členom predstavenstva ŽOS Trnava a niekoľkých ďalších firiem, ale aj jedným z hostiteľov dnešného večera (on i jeho manželka Iveta oslávia narodeniny spolu s Novotným).

Prečo sa oslávenci rozhodli uviesť na pozvánke číslo osobného účtu trnavského podnikateľa, zostáva záhadou. Veď ich dobrý úmysel sa teraz rozptýlil v pochybnostiach o serióznosti zámeru. A pritom stačilo, keby na pozvánku uviedli bankové konto nadácie...
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu