Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ľudia sú hotoví z najprimitívnejšieho hostela na svete: Bývali by ste tu? Na luxus rovno zabudnite

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SKINNSKATTEBERG - Cestovný ruch zápasí o každého zákazníka a tí, ktorí v ňom podnikajú, musia neustále prichádzať s novými nápadmi. Ak si však myslíte, že ľudia túžia iba po luxuse, mýlite sa. Dôvodom je obrovský záujem o nocľah v primitívnych chatkách vo Švédsku.

Komplex Kolarbyn Eco-lodge, ktorý sa nachádza v švédskych lesoch, bol označený za „najprimitívnejší hostel" v krajine. Ponúka totiž ubytovanie v chatkách z hliny bez tečúcej vody a elektriny. „Žiadna elektrina, žiadne sprchy, vôbec nič nóbl, len prírodné tajomno," píše sa na webovej stránke Kolarbyn Eco-lodge. V ponuke je 12 chatiek, v ktorých si návštevníci testujú schopnosť prežiť. Majitelia sa snažia pripomenúť návštevníkom časy, keď ľudia museli rúbať stromy, aby si zapálili oheň a sami chodili k prameňu nabrať si vodu.

V blízkosti nie sú žiadne obchody. Kolarbyn Eco-lodge má komoru a v nej sa nachádzajú iba základné potraviny. Ovocie a iné pochúťky si však musia hostia nájsť v okolitých lesoch. Každá chatka ponúka dve jednolôžkové postele so spacími vakmi, prikrývkami a vankúšmi, aby ste sa v noci mohli zahriať. Ak si budete chcieť zájsť do reštaurácie, supermarketu alebo kaviarne, môžete navštíviť neďaleké mesto Skinnskatteberg.

Miesto obklopené stromami ponúka ticho a pokoj, po ktorom hostia túžia najviac. Okrem pobytu je možno objednať si veľa druhov aktivít. K dispozícii sú aj možnosti, ako napríklad romantické pobyty, safari dobrodružstvá či turistické výpravy. Jednou z najvyhľadávanejších činností v tejto oblasti je však aj rybolov. Hostia sa na adresu ubytovania vyjadrujú veľmi pozitívne. Jeden z nich napísal: „Kúsok raja. Chatky obklopené lesom a nádherným jazerom sú jednoducho čarovné.“

Viac o téme: ChatkaUbytovanieŠvédsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu