Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Matka zúri: Jej syn vynechal deň zo školy, neuveriteľné, ako sa mu pomstila učiteľka

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Matka zverejnila na sociálnej sieti Reddit domácu úlohu, prostredníctvom ktorej dala učiteľka jej osemročnému synovi najavo, že je lenivec a nechce sa mu chodiť do školy. Autorka príspevku označila takýto postup voči chlapcovi za nevhodný a neprimeraný. V škole totiž vynechal iba jeden deň.

Príspevok nespokojnej matky vyvolal búrlivú diskusiu a zavalila ho lavína komentárov. Keď jej syn vynechal jeden deň v škole, dostal od učiteľky domácu úlohu v podobe skladačky Find-A-Word (Hľadaj slovo). Na slovných hádankách a cvičeniach nie je nič zlé, ale podstatnú časť obsahu tvorili v tomto prípade výrazy ako záškolák, ospravedlnenie, zodpovednosť a vzdelanie.

Matka zúri: Jej syn
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reddit/mildlyinfuriating)

"Jednoducho neviem, čo si mám o tom myslieť. Môj syn sa ma musel spýtať, čo znamená záškolák. Je to namierené proti rodičom alebo je to len zábavný pracovný list?" zamýšľa sa žena, ktorá zrejme pochádza z USA. 

Mnohí užívatelia poukázali na nevhodný prístup učiteľky a jej nespravodlivý trest. "Takéto hanlivé správanie voči deťom mi vždy pripadá zvláštne. Osemročné dieťa nie je zodpovedné za to, či chodí do školy," napísal jeden z nich. "Ktorá .... to vymyslela? Ak osemročné dieťa vymeškalo deň v škole, takmer nikdy to nie je jeho vina," pridal sa niekto ´další. Jeden diskutujúci sa predstavil ako bývalý učiteľ a domnieva sa, že toto je príšerné a "hanba tomu, kto rozhodol, aby mu toto poslali domov". 

Viac o téme: ŽiakDomáca úlohaŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu