Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

VIDEO z čínskej zoo pobúrilo ľudí: Neveria, že vo výbehu je skutočný medveď! Čo si myslíte vy?

(Zdroj: Twitter/TODAY)

CHANG-ČOU - Vedenie čínskej zoologickej záhrady vydalo vyhlásenie, v ktorom vyvrátilo tvrdenie o tom, že by sa za medvede prezliekali ľudia. Túto špekuláciu podporilo nedávne video, na ktorom medveď stojí na zadných a pôsobí zvláštne. To má však podľa odborníkov logické vysvetlenie.

Na sociálnych sieťach sa objavili videá, na ktorých niekoľko medveďov v zoo vo východočínskom meste Chang-čou stojí na zadných nohách. Predstavitelia zariadenia odmietli špekulácie, že v skutočnosti išlo o ľudí prezlečených za zvery, informuje The Guardian. "Keď sa povie medvede, prvé, čo mnohým ľuďom napadne, je ich obrovská postava a neskutočná sila. Nie všetky medvede sú však vysoké a nebezpečné. My, medvede malajské, sme malé, najmenšie medvede na svete," uviedla zoologická záhrada vo svojom vyhlásení.

Na čínskej mobilnej platforme WeChat dokonca koluje video s tvrdením hovorcu zoo o tom, že medveď je skutočný a že takýto podvod by sa v štátnej zoologickej záhrade nikdy nestal. Muž v obleku z medvedej kožušiny by pri teplotách 40 stupňov Celzia dlho nevydržal. "Neprešlo by ani pár minút a človek by skolaboval," povedal hovorca. 

Medvede malajské sú veľké asi ako veľké psy. Ak sa postavia na zadné, merajú maximálne 130 centimetrov. Pre porovnanie, keď sa grizly postaví na zadné nohy, je vysoký až 280 cm. Iné čínske zoologické záhrady už predtým čelili obvineniam z farbenia srsti psov tak, aby pripomínali vlkov či africké mačky, a z prezliekania somárov za zebry.

Viac o téme: ZooMedveďZoologická záhradaČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu