Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Obyvatelia si nevedia rady s dotieravým medveďom: Pozrite, kam sa až odvážil vojsť

(Zdroj: Instagram/nikoromito)

RÍM - Medveď menom Juan Carrito, ktorý je mediálnou hviezdou v stredotalianskom regióne Abruzzo, má na svojom konte ďalší kúsok. Zatiaľ čo v minulosti v pekárni v mestečku Roccaraso zožral zásoby čerstvých sušienok, tentoraz navštívil trojhviezdičkovú reštauráciu Casadonna Reale v neďalekej obci Castel di Sangro.

Medveďa do reštaurácie zrejme privábila vôňa. Vošiel vraj až do kuchyne, kde ho pristihol šéfkuchár Niko Romito. "Juan Carrito prišiel za nami, aby nás pozdravil. Pýtal sa po panettone (sladké kysnuté vianočné pečivo)," povedal Romito, pričom si pochvaľoval, ako sa príroda v Abruzze má k svetu. "Sme obklopení národným parkom, je to číra nádhera," dodal. 

Obyvatelia Roccarasa v minulosti počas prieskumov v obci medveďa už niekoľkokrát videli. Počas svojho vystrájania zožral miestnym sliepky či sa šplhal na ovocné stromy. Aby do mestečka už nechodil, odchytili ho, uspali a previezli na odľahlejšie miesto. Medveď sa však vrátil. Vlani v novembri sa v Roccarase vlámal do cukrárne a okrem toho, že si pochutnal na sušienkach, prevádzkareň zničil.

Starosta mestečka Francesco Di Donato vtedy povedal, že Juan Carrito sa prestal báť ľudí a stal sa nebezpečným. Vo februári ho previezli ďalej do hôr do dedinky Palena do areálu, v ktorom boli už štyri iné medvede. Potom sa ale opäť objavil v Roccarase. Juan Carrito je medveď apeninský, čo je poddruh medveďa hnedého. Ide o kriticky ohrozené zvieratá.

Viac o téme: ReštauráciaMedveďTalianskoJuan Carrito
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu