Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mladík ukázal jednoduchý trik: Po tomto už nebudete musieť zaškrabávať námrazu z čelného skla

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

V zimnom období zaplavujú internet rady a odporúčania ako ochrániť čelné sklo auta pred zamrznutím. Praktický, rýchly a najmä lacný trik zverejnil aj užívateľ sociálnej siete @tristanwalton13 a pozdáva sa mnohým divákom.

Nie je nič horšie, ako keď sa ráno ponáhľate a zistíte, že pred odchodom za každodennými povinnosťami, musíte zdolať boj so zamrznutou vrstvou nalepenou na čelnom skle vášho auta. Praktický  tip ako sa vyhnúť tejto nemilej situácii zverejnil na sociálnej siete @tristanwalton13. Upozornil na to The Mirror. 

Vo svojom príspevku nazvanom „Dvojsekundová záležitosť“ odporúča, aby si ľudia večer prekryli čelné sklo kusom kartónu, ktorý ho spoľahlivo ochráni. Autor videa zároveň ukazuje, ako tento šikovný a dôvtipný trik funguje. „Kartón rozložte na  čelné sklo a zaistite stieračmi,“ vysvetľuje. V aute by ste mali mať podľa odborníka nejakú tašku, v ktorej tohto užitočného pomocníka uskladníte.

Zatiaľ čo v niektorých komentátoroch diváci  tento nápad oceňujú,  iní vyjadrili pochybnosti a neveria, že autor príspevku zdokumentoval reálnu situáciu, pretože čelné sklo zachytené vo videu nie je údajne zamrznuté. Niektorí tiež pripomenuli, že na tento účel nie je správne používať noviny, pretože sú príliš tenké, mohli by primrznúť a budete nútení škrabať ich aj ľadom. Chrániť pred snehovou, či ľadovou vrstvou môžete aj spätné zrkadlá, na ktoré natiahnete  plastové vrecká a zaistite ich gumičkou.

Medzi ďalšie tipy na odmrazovanie patrí použitie octového roztoku, ktorý namiešate z troch dielov octu a jedného dielu vody.  Ocot musí byť dostatočne zriedený, aby nepoškodil gumičky, ktoré lemujú čelné sklo.  Pomôcť vám môže aj roztok vyrobený z tretiny vody a dvoch tretín liehu.

Viac o téme: NámrazaČelné sklo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu