Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Ľudí pobúrila nová reklama od Samsungu: Je až smiešne, ako veľmi zlá je!

Kontroverzná reklama od Samsungu
Kontroverzná reklama od Samsungu (Zdroj: Youtube/Samsung)

LONDÝN - V Británii sa zniesla kritika na novú reklamu spoločnosti Samsung na inteligentné hodinky. Jej ústrednou postavou je žena, ktorá sa uprostred noci vydáva na osamelý beh mestom. Jednotlivci z radov amatérskych i profesionálnych športovkýň aj najrôznejšie združenia upozornili, že reklama je úplne nerealistická, pretože ženy sa z obavy o vlastnú bezpečnosť boja samy behať v noci. Napísal o tom server BBC.

Skupina Reclaim These Streets, ktorá bojuje za bezpečnejšie ulice pre ženy, uviedla, že Samsung vôbec nereflektuje súčasnú situáciu. Tento rok v januári verejnosť napríklad šokovala vražda 23-ročnej učiteľky v írskom Tullamore, ktorú útočník napadol, práve keď bola behať. Nová reklama zobrazuje ženu, ktorá sa rozhodne ísť si zabehať si o druhej ráno a užíva si beh takmer opusteným mestom so slúchadlami na ušiach.

"Ženy o tomto čase nebehajú, pretože majú strach. Je to skutočne šokujúce. Nepoznám žiadnu ženu, ktorá by behala o druhej ráno. Rozhodne nie v meste," povedala v rozhlasovej stanici Radio 1 šéfredaktorka bežeckého magazínu Women's Running Esther Newmanová. "Značne sporným momentom sú tie slúchadlá. Väčšina žien, ktoré poznám, slúchadlá kvôli bezpečnosti nenosia ani cez deň," dodala. 

"Je skoro smiešne, ako zle tá reklama vyznieva," uviedla spoluzakladateľka združenia Reclaim These Streets Jamie Klinglerová. Združenie vzniklo ako reakcia na vraždu Sarah Everardovej. Tú vlani v Londýne uniesol policajt, ​​keď sa večer vracala z návštevy kamarátov domov. Potom ju znásilnil a uškrtil.

Viac o téme: NocŽenaReklamaBehSamsung
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu