Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Návštevníkov šokoval pohľad na ihrisko: Scéna ako vystrihnutá z divočiny!

(Zdroj: Facebook/Julie Marchillo Smith)

LAKELAND - Návštevníkom golfového ihriska Lakeland na Floride sa začala pred očami odvíjať scéna ako vystrihnutá z divočiny. Video dvoch predátorov, ktorí sa ocitli v nerovnom súboji, zverejnila užívateľka sociálnej siete. Podľa odborníkov však nejde v tomto období o nič výnimočné.

Autorkou príspevku z 8. marca je Julie Marchillo Smithová. Na videu vidno, ako obrovský aligátor žerie oveľa menšieho a mladšieho člena svojho druhu. Ten väčší už dostal prezývku "Grandpappy". Je dlhý asi šesť metrov, úbožiak, ktorého drží v zuboch, zhruba trikrát menej. "Ešte nikdy som nevidel takého veľkého aligátora," okomentoval zábery jeden z návštevníkov ihriska. 

V súčasnosti žije na Floride asi 1,3 milióna aligátorov, nachádzajú sa vo všetkých 67 okresoch a vyskytujú sa najmä na golfových ihriskách. Podľa vládnej agentúry Florida Fish and Wildlife Conservation Commission je bežné, že tieto plazy zabíjajú menších jedincov svojho druhu, ak vstupujú na ich územie počas obdobia párenia, ktoré sa v závislosti od teploty začína približne v apríli a končí v júni. "Nie je nič mimoriadne vidieť veľkých aligátorov, ktorí sa správajú agresívnejšie ako zvyčajne, keď sa pohybujú a hľadajú partnerov," uviedli odborníci. 

Viac o téme: KrokodílAligátorFlorida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu