Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Neuveríte, akú prvú vetu v živote napísal chlapček (5): Učiteľka si kvôli nej predvolala jeho mamu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

YEOVIL - Deti sú úprimné takmer za každých okolností a niekedy vedia skutočne prekvapiť. Presvedčila sa o tom táto mamička, ktorú učiteľka jej syna zavolala do škôlky. Ukázalo sa, že prvá veta chlapca, ktorú napísal, bola kontroverznejšia, než by ktokoľvek čakal. Stal s vďaka tomu na škole priam legendou.

Tridsaťdeväťročná Kirsty Jordan-Smithová sa minulý mesiac stretla s učiteľkou svojho syna. Iba päťročný Finlay totiž napísal: "Mám rád víno". Bola to úplne prvá veta, akú kedy napísal. Jeho mama onemela a spýtala sa, kde to jej syn počul, keďže ona sama víno nepije. Zároveň dodala, že papierik si nechá na pamiatku a ukáže ho Finleymu, keď bude starší. 

Rodičov rozzúrila FOTO vianočného jedla, ktoré dostali ich deti v škole: Lepšie jedia aj väzni!

"Jeho učiteľka ma zavolala pred všetkými ostatnými rodičmi a moja prvá myšlienka bola, že možno niečo spravil, pretože je dosť divoký. Podala mi tablet, ukázala svoj online denník s fotkou a povedala: ‚Toto je Finlayova prvá veta - ste hrdá?‘ Zasmiala som sa. Bolo zábavné, že toto bola úplne prvá vec, ktorú kedy napísal ako celú vetu na papier," povedala Kirsty z anglického grófstva Somerset. 

Kirsty s dcérou AJ a Finleym
Zobraziť galériu (2)
Kirsty s dcérou AJ a Finleym  (Zdroj: Facebook/Kirsty Jordan-Smith)

Doteraz nechápe, ako sa jej syn k takejto vete dopracoval. "Je to úplná záhada. Učiteľka povedala, že hovorila o veciach, ktoré deti majú rady, ako sú zvieratá alebo horúca čokoláda. Netušila, odkiaľ to zobral, a tak ju to rozosmialo." Keď sa Smithová vrátila domov zo stretnutia, opýtala sa syna, či vie, čo je víno. Povedal, že nevie. "Ani jeden z nás nepije často, takže to nie je tak, že by okolo seba videl fľaše a etikety. Povedala som mu, že je to alkohol a on sa zachichotal. Zároveň ostal zahanbený, pretože vie, že ho nesmie piť," vysvetlila dvojnásobná mamička. Na podobné správanie Finleyho je ale vraj zvyknutá. Spomenula príhodu, kedy Finlay prišiel domov zo školy a oznámil jej, že v ten deň sa stihol už dvakrát oženiť a dokonca sa zoznámil so svokrovcami. Spočiatku školu nemal rád, no neskôr si ju obľúbil vrátane svojej učiteľky a spolužiakov. 

Viac o téme: ŽiakTrapasŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu