Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Rodičov rozzúrila FOTO vianočného jedla, ktoré dostali ich deti v škole: Lepšie jedia aj väzni!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZÁPADNÝ SUSSEX - Škola v anglickom grófstve Západný Sussex bola nútená ospravedlniť sa po tom, ako prenikla na verejnosť fotografia slávnostného vianočného jedla, ktoré podávala študentom. Príspevok častovali nelichotivými prívlastkami najmä rodičia, ktorí ho prirovnávali k väzenskej strave alebo festivalovému menu.

Fotografiu slávnostného vianočného menu, ktoré servírovala škola Grammar School a Sixth Form College, zverejnil na Twitteri rozzúrený otec jedného zo žiakov Ciaran Walsh. Snímka, na ktorej vidno plátok morčaciny na suchej žemli, malý kúsok plnky, miniklobásk obalená slaninou a skromný koláčik, vzápätí spustil lavínu rozhorčených komentárov. Jej autor zároveň prirovnal porciu k jedlám podávaným na festivale Fyre v roku 2017, za ktoré zaplatil 3,50 libry a  doplnil, že niečo také neservírujú ani účastníkom známej reality show I'm A Celebrity. Jeho dcéra bola vraj schopná zjesť iba koláč a všetko ostatné išlo do koša. "Vianoce sú obdobím, ktoré sa spája s výnimočným jedlom, ale toto nebolo výnimočné tým správnym spôsobom," skonštatoval Walsh.

Škola sa spočiatku obhajovala s vysvetlením, že "na základe celkovej spätnej väzby od študentov sa im menu páčilo". Rétoriku však zmenila po tom, ako k Walshmu príspevku začali pribúdať nelichotivé komentáre a mnohí prirovnávali jedlo pre deti k strave vo väzení. 

FOTO Pasažierka si na palube Ryanairu objednala sendvič: Keď uvidíte ten horor, neuveríte

Vzápätí jej vedenie vyhlásilo, že sa za spôsobenú situáciu bezvýhradne ospravedlňuje a navrhlo rodičom vrátenie peňazí. "Ako možno viete, včerajšie vianočné obedové menu nemalo taký štandard, aký by sme si želali alebo očakávali. Naše plány v krátkom čase ovplyvnila kombinácia nepredvídateľných problémov s dodávateľským reťazcom a nedostatok personálu v dôsledku ochorenia COVID," uviedli zástupcovia školy. Ciaran dodal, že rozumie komplikovanej situácii, ktorej musela škola čeliť. Zároveň je ale podľa neho na škodu, že uznala svoje pochybenie až po tom, ako veľa ľudí naznačilo, že niečo nie je v poriadku.

Viac o téme: JedloVianoceŠkolaVianočné menu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu