Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nakazili ste sa? Tieto zmeny na nechtoch prezradia, či máte KORONAVÍRUS!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

LONDÝN - Aplikácia Covid Symptom Study prevádzkuje najväčšiu štúdiu o ochorení COVID-19 a už pred niekoľkými mesiacmi upozornila na to, že nákaza vírusom SARS Cov-2 sa môže prejaviť aj na nechtoch a to v podobe bielych pásikov na nechtovom lôžku. Podľa odborníkov sa však môže koronavírusová infekcia prejaviť aj inými príznakmi, ktoré sa objavia na tejto časti prstov.

Už pred niekoľkými mesiacmi priniesla aplikácia ZOE upozornenie, že ochorenie COVID-19 sa môže prejaviť aj horizontálnymi pásikmi na nechtovom lôžku. A zdá sa, že nejde o jediný príznak tohto ochorenia súvisiaci s nechtami.

FOTO Dievčina sa nakazila variantom delta: Ani vo sne by jej nenapadlo, akým príznakom bude trpieť

Odborníci podľa portálu birminghammail.co.uk upozorňujú, že COVID pacienti čoraz častejšie uvádzajú, že sa im po nakazení vytvorili na končekoch nechtov ryhy alebo polmesiac sfarbený na červeno. Ďalším príznakom, o ktorom sa zmieňujú, sú aj oranžové nechty a niektorí uvádzajú, že sa im oddelilo nechtové lôžko od nechtu.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

„Vyzerajú vaše nechty zvláštne?“ pýta sa užívateľov aplikácie profesor Tim Spector a dodáva, že aj keď sa na nechtovom lôžku objavia nejaké abnormality, tak časom zmiznú. „Dostupné dôkazy v súčasnosti naznačujú, že neexistuje žiadna súvislosť medzi závažnosťou priebehu ochorenia COVID-19 a typom alebo rozsahom zmien na nechtoch,“ dodáva Spector.

Viac o téme: NechtySymptómyPríznakyKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu