Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO Dievčina sa nakazila variantom delta: Ani vo sne by jej nenapadlo, akým príznakom bude trpieť

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TikTok/Avery Anderson)

SYDNEY - Keď Avery Andersonová dostala covid, vedela, že môže očakávať všetky obvyklé vedľajšie účinky, ktoré sú už dlho známe. Rátala teda s príznakmi podobnými chrípke, ako je napríklad únava. Ani vo sne by jej však nenapadlo, že sa niečo stane s jej perami.

Keď sa Avery nakazila koronavírusom a dostala COVID-19, všimla si, že jej pery sú akési zvláštne. Očerneli a a popraskali. Takýto vedľajší účinok choroby určite nečakala. Ako sa ale neskôr ukázalo, nebol to iba COVID-19, čo vyvolalo tento symptóm. Podľa jej lekárov to bol účinok užívania liekov proti akné v kombinácii s variantom delta. 

FOTO Dievčina sa nakazila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TikTok/Avery Anderson)

Andersonová sa so svojím utrpením obrátila na TikTok, kde ukázala svoje čierne, odlupujúce sa pery. Lieky, ktoré užíva, obsahujú príliš veľké dávky vitamínu A alebo izotretinoínu, ktoré pomáhajú uzavrieť kožné mazové žľazy. Obvykle to môže spôsobiť, že pokožka trochu zoschne a zošupinatie. Užívanie liekov v kombinácii s nákazou koronavírusom však stav jej pier značne zhoršilo. Lekári Avery povedali, že má kožnú infekciu spôsobenú streptokokom, stanovili jej preto liečbu. Všetko sa tým však len zhoršilo; jej pery sčerneli a vytvorili sa na nich pľuzgiere. Skončila v nemocnici, pričom pri rozprávaní slintala, pretože hýbanie ústami ju bolelo. 

FOTO Dievčina sa nakazila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TikTok/Avery Anderson)

KORONAVÍRUS Desivé odhalenie o variante delta: Keď sa ním nakazíte, toto máte v tele

V jednom zo svojich videí na TikToku dievčina vysvetlila, že COVID-19 sa doslova prejavil v ​​trhlinách jej pier. Povedala, že jej oslabený imunitný systém v kombinácii s liečbou akné je perfektnou "rozbuškou" na rozvoj tohto stavu. "Keď som sa nakazila deltou, dostala som streptokoka, infekciu dutín, infekciu ucha, doslova takmer všetko," hovorí vo videu. Mnohí v komentároch skonštatovali, že jej pery vyzerajú hrozne a určite ju to musí bolieť. Avery dodala, že kvôli komplikácii trávi všetok čas doma a odmieta vyjsť von. Dokonca neznesie ani pohľad do zrkadla. Ostáva jej len dúfať, že sa už čoskoro uzdraví. 

Viac o téme: PeryKoronavírusCOVID-19Variant delta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu