Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Mladík odmietol byť krstným otcom dieťaťa svojho kamaráta: Keď zistíte prečo, pochopíte ho

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

USA - Nemenovaný muž publikoval na Reddite príspevok opisujúci bizarnú udalosť. Jeho blízky kamarát ho požiadal, aby sa stal krstným otcom jeho dcéry. Muž ale nečakal, že dostane zmluvu, podľa ktorej sa musí stať katolíkom, musí krstňaťu kupovať darčeky za istú minimálnu sumu či dokonca šetriť mu na školné.

Nemenovaný muž v príspevku na Reddite uviedol, že spolu s manželkou sa pred asi deviatimi rokmi zoznámili s iným párom a odvtedy sa z nich stali dôverní priatelia. Nebolo to teda až také prekvapenie, keď bol mladík požiadaný, aby sa stal krstným otcom očakávaného dieťaťa druhého páru.

Žena zavolala na technickú podporu, operátor ju dorazil svojou SPOVEĎOU: Tieto slová nečakala

V príspevku ďalej prezradil, že kamarátova manželka pochádza z Filipín a on sám nemá nažive už nikoho z rodiny. Nemali preto nikoho iného, ​​koho by mohli poprosiť o to, aby bol krstným otcom ich dieťaťa menom Jane. „Priateľ sa ma spýtal, či by som mohol byť krstným otcom Jane. Musím poznamenať, že sú katolíci. Bolo mi cťou. Môj priateľ bol nadšený a na druhý deň mi poslal obálku s nejakými papiermi. Po jeho odchode som sa pozrel a bola to zákonná zmluva, ktorú som musel podpísať, aby som mohol byť krstným otcom,“ prezradil chlapík. „Je zrejmé, že som si myslel, že je to trochu prehnané, ale aj tak som si to prečítal. Obsahuje veľa vecí, ktoré MUSÍM urobiť ako krstný otec. Ako napríklad musím ísť na každú katolícku udalosť, na ktorej sa Jane zúčastní, ako je krst, spoveď, birmovanie, čo viem, že sú bežné udalosti v živote katolíckeho dieťaťa. To nie je nič veľké,“ pokračoval ďalej. 

Muž.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Následne sa ale dostal ku skutočne bizarným veciam, ako napríklad, že sa musí stať katolíkom. Okrem toho musí Jane darovať na narodeniny darček v hodnote minimálne 500 dolárov (410 eur) a na Vianoce za vyše 250 dolárov (205 eur). Ďalej sa od neho očakáva, že do Janiných osemnástych narodenín ušetrí najmenej 25 000 dolárov (20 000 eur), ktoré pôjdu na jej školné. Zvyšok údajne zabezpečia rodičia.

Mladík odmietol byť krstným
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

„Zoznam ďalej obsahuje rôzne veci, ako napríklad ochotu zrušiť akékoľvek plány, ktoré mám, ak budú potrebovať postrážiť Jane alebo ak pôjdu na dovolenku (Jane zjavne ísť nemôže). Mnoho ďalších vecí zo zoznamu boli hlúpe alebo neboli vôbec veľkou vecou, napríklad tráviť s ňou čas raz týždenne,“ píše ďalej v príspevku. Po prečítaní zmluvy zavolal svojmu priateľovi a povedal, že sa nemôže stať krstným otcom jeho dcéry, pretože zmluva je príliš zaväzujúca a náročná na dodržanie. Bolo zrejmé, že jeho priateľ ho považuje za sebca. Odvtedy údajne zablokoval mužovo číslo a dokonca aj mejl. Rovnako s ním nekomunikuje ani matka malej Jane.

Mnoho ľudí v komentároch vyjadrilo mužovi podporu. „Haha! Počkaj to vážne? Znie to, akoby si mysleli, že si hlupák a chcú ťa použiť ako bezplatný bankomat,“ poznamenal jeden z čitateľov. „Nikdy som nepočula o tom, že by krstný rodič dával krstňaťu pri každej príležitosti toľko peňazí a naozaj by sa nemali čudovať, že si to odmietol,“ napísal ďalší.

Viac o téme: RodičZmluvaPrekvapeniePodmienkyKrstný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu