Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Väzen odsúdený na smrť šokoval výberom svojho posledného jedla: Toto zjedol pred popravou

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

AUSTIN - Väzeň odsúdený na smrť všetkých prekvapil svojou voľbou posledného jedla. Kým iní trestanci si volia bohaté menu, Victor Fequer požiadal o jedinú olivu s kôstkou. Svoj výber aj patrične odôvodnil. Neuveríte, aký bizarný dôvod stál za jeho voľbou.

Victor Feguer bol odsúdený za vraždu a popravený obesením v roku 1963 vo veku 28 rokov. Pred smrťou dostanú väzni možnosť vybrať si svoje posledné jedlo, on poprosil o jednu olivu s kôstkou. Údajne tak urobil v nádeji, že z jeho hrobu vyrastie olivovník ako symbol mieru. 

Väzen odsúdený na smrť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: pixabay.com)

Jedlo vyfotografoval Novozélanďan Henry Hargreaves v rámci svojej zbierky nazvanej "No Seconds", v ktorej dokumentoval posledné jedlá väzňov odsúdených na trest smrti. Fotka Feguerovho jedla sa stala veľmi populárnou. "Je to také jednoduché, krásne a trochu konečné. Je to ako bodka na konci jeho života," vysvetlil Hargreaves portálu CBS News. Dôvodom, prečo sa rozhodol fotiť posledné jedlá väzňov, je zmes všednosti a neobyčajnosti v jeho dielach. "Takže keď som čítal o snahách zastaviť tradíciu posledného jedla v Texase, vyvolalo to môj záujem. V najprirodzenejšom okamihu, ktorý existuje, aké boli žiadosti o jedlo?" pokračuje Henry. 

Väzen odsúdený na smrť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP/Kinard Lisbon/South Carolina Department of Corrections)

V súčasnosti už väzni v cele smrti v Texase nedostávajú svoje posledné jedlo. Rozhodlo sa tak po tom, čo si odsúdený vrah Lawrence Russell Brewer zaželal obrovské kvantum jedla. Konkrétne chcel misku vyprážanej okry s kečupom, dva kuracie steaky s omáčkou a cibuľou a syrovú omeletu s mletým hovädzím mäsom, jalapenos a paprikou. Okrem toho požiadal o cheeseburger zo slaniny s trojitou porciou mäsa, tri fajity a pol bochníka bieleho chleba, špeciálnu pizzu pre milovníkov mäsa, takmer pol kila vanilkovej zmrzliny Blue Bell, jeden kus fondánu z arašidového masla s drvenými arašidmi a tri nápoje zvané root beer. Keď však položili jedlo pred Brewera, vyhlásil, že nie je hladný.

Viac o téme: VäzeňPopravaTrest smrtiPosledné jedloVictor Fequer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu