Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Policajný zásah sa skončil tragédiou: Zatúlaná guľka zabila tehotnú influencerku (†24)

Tragédia vyvolala protesty miestnych Zobraziť galériu (2)
Tragédia vyvolala protesty miestnych (Zdroj: SITA/ AP Photo/Bruna Prado)

RIO DE JANEIRO - Brazílska hviezda sociálnych sietí Kathlen Romeu bola zabitá pri prestrelke medzi políciou a zločincami na predmestí Ria de Janeira. Bola v štvrtom mesiaci tehotenstva. Jej smrť vyvolala protesty v uliciach.

"Mamae 2021", okomentovala Kathlen Romeu pred niekoľkými dňami príspevok na Instagrame, ktorý ukazuje jej rastúce bruško: Influencerka bola tehotná a tešila sa na svoje prvé dieťa. Mal to byť jej posledný príspevok. Minulý utorok sa náhodou stala obeťou krvavej konfrontácie medzi policajnými silami a členmi gangu na predmestí Ria de Janeiro a bola smrteľne zasiahnutá projektilom. Z ktorej strany bol smrtiaci projektil vystrelený, sa teraz vyšetruje.

Záhadná smrť: Strela do hlavy! Zhrozená kamarátka našla v posteli mŕtvu modelku (†29)

Krátko pred smrťou navštívila Romeu svoju starú mamu v dome vo favele Lins de Vasconcelos neďaleko Ria a pri tom, ako ju zastrelili, išla s ňou. Záchranári ju odviezli do nemocnice, kde lekári mohli iba konštatovať, že je mŕtva. Presťahovala sa odtiaľ iba pred niekoľkými týždňami, pretože tam kvôli nekontrolovateľnému zločinu nechcela vychovávať svoje dieťa.

"Všetko sa to stalo veľmi rýchlo. Stratila som vnučku a pravnúča v barbarskej prestrelke,“ napísala smútiaca babička neskôr, ako informoval magazín Gala. Na Instagrame sa ozval aj jej priateľ Marcelo Ramos: "Budeš mi chýbať - najžiarivejšia a najživšia osoba, ktorú som v živote stretol." A ďalej: „Moja láska nikdy nezabudne, vy a Maya/Zayon vo mne navždy budete žiť.“ Mal na mysli mená, ktoré už s Kathlen pre nenarodené dieťa vybrali.

Protesty proti zásahu polície

Násilná smrť úspešnej influencerky okamžite vyvolala protesty v uliciach. Stovky nahnevaných občanov vyšli do ulíc, aby vyjadrili svoju nespokojnosť s následkami konania polície vo vojne proti gangom. Demonštranti zablokovali ulicu. „Žiadame, aby polícia zastavila tieto činy, ktoré nás utláčajú a pripravujú o život,“ informoval Luciano Norberto dos Santos, ktorého brata polícia zastrelila v roku 2009. Ešte začiatkom mája bolo pri policajnej razii v chudobnej štvrti Jacarezinha - najsmrteľnejšej policajnej akcii v histórii Ria de Janeiro - zabitých 25 ľudí.

 

Viac o téme: PrestrelkaRio de JaneiroInfluencerkaKathlen Romeu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu