Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zdravotníčka Ivana (43) odišla pracovať do Nemecka: Z tohto dôvodu už nemohla ostať doma

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SEBNITZ - Rádiologická asistentka Ivana z Krásnej Lípy pracuje v nemocnici v saskom mestečku Sebnitz a je jedným z pendlerov, na ktorých sa miestne zdravotníctvo počas pandémie obzvlášť spolieha. Takisto tam bola krátko po novom roku aj zaočkovaná.

Do Nemecka začala Ivana dochádzať za prácou vlani v marci kvôli lepším pracovným podmienkam v porovnaní s tými, ktoré mala v nemocnici v Rumburku. "Hlavne kvôli hodinám, pretože tristo hodín mesačne na mňa bolo naozaj príliš," uviedla. Už po dvoch týždňoch sa ale dochádzanie kvôli koronavírusu skomplikovalo. Keď Česko uzavrelo prechod v Dolnej Poustevni, cesta sa výrazne predĺžila. So súčasnými opatreniami, ktoré zaviedlo Sasko, ale problém nemá, pretože hranice sú otvorené. 

Zdravotníčka Ivana (43) odišla
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nemocnica v Sebnitzi 43-ročnej Češkej okrem pravidelných testov ponúkla aj očkovanie proti covidu-19. "V Sebnitzi sa začalo očkovať 28. decembra. Ja som do práce prišla v pondelok 4. januára a hneď v stredu som už bola zaočkovaná," podotkla s tým, že druhú dávku by mala dostať budúci týždeň. Ivana vraj síce nie veľkým fanúšikom očkovania, ale keďže pravidelne prechádza cez hranice a okrem toho rada cestuje, šla do toho. Zdravotné komplikácie po očkovaní nemala žiadne. Akurát ju bolelo rameno, ako keď máte preťaženú ruku, ale to je pri vakcinácii normálne. 

Epidemiológ upozorňuje na ďalší, málo známy príznak nákazy KORONAVÍRUSOM

Nemocnica, kde pracuje, má v súčasnosti dve covidové oddelenia. Na jar, kedy bolo pacientov menej, bolo len jedno. Na obe oddelenia Ivana pravidelne dochádza snímkovať pacientov s pojazdným röntgenom. 

Viac o téme: KoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu