Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pokochajte sa pohľadom na hriešne luxusné rúška: VIDEO Zdobia ich diamanty i perly

Luxusné rúška Zobraziť galériu (3)
Luxusné rúška (Zdroj: YouTube/South China Morning Post)

TOKIO - Luxusné rúška zdobené diamantmi či perlami v cene milión jenov (zhruba 8-tisíc eur) si môžu kúpiť zákazníci v Japonsku. Spoločnosť Cox, ktorej pobočka ručne vyrábané rúška ponúka, podľa agentúry Reuters uviedla, že nimi chce ľudí potešiť a tiež pozdvihnúť módny priemysel, ktorý ako mnoho ďalších odvetví utrpel koronakrízou.

Diamantové rúška sú zdobené 300 krištáľmi od firmy Swarovski a tiež jedným diamantom s hmotnosťou 0,7 karátu. Perlové rúška krášlia 330 perál akoya, uvádza Reuters.

TRIK na nezaplatenie: FOTO Lekár vie, ako zabrániť zahmlievaniu okuliarov pri nosení rúška

„Všetci sú kvôli koronavírusu deprimovaní a bolo by skvelé, keby sa mohli pri pohľade na tieto trblietavé rúška cítiť lepšie,“ povedala agentúre Reuters predavačka Azusa Kadžitakaová v jednom z obchodov firmy v blízkosti tokijskej stanice.

„Šperkársky a textilný priemysel sú navyše kvôli koronavírusu v poklese, takže je tento projekt tiež súčasťou snahy o revitalizáciu Japonska,“ dodala.

Luxusné rúška
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/South China Morning Post)

Cox od septembra ponúka v internetovom obchode a v šiestich kamenných predajniach viac ako 200 rôznych druhov rúšok. Najlacnejšie začínajú na 500 jenoch (cca 4 eurá).

Luxusné rúška
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/South China Morning Post)

Luxusné japonské rúška ale zďaleka nie sú najdrahšie na svete. Tento titul patrí rúšku za 1,5 milióna dolárov (vyše 1,26 milióna eur), ktoré si u izraelského klenotníka Yvel objednal čínsky miliardár.

Viac o téme: JaponskoRúškoLuxusné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu