Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

TRIK na nezaplatenie: FOTO Lekár vie, ako zabrániť zahmlievaniu okuliarov pri nosení rúška

Doktor Heiferman má tip, ako zabrániť zahmlievaniu okuliarov Zobraziť galériu (2)
Doktor Heiferman má tip, ako zabrániť zahmlievaniu okuliarov (Zdroj: Twitter/Daniel M. Heiferman, MD, Getty Images)

LONDÝN - Zahmlievanie okuliarov pri nosení rúška je pre mnohých každodenný problém a zápas s parou končiacou na ich sklách je nerovný a často aj vopred prehraný boj.  Niekedy sa síce podarí nasadiť ochranu tváre tak, aby cez jej vrchnú časť nestúpala para a nezahmlievala nám výhľad, ale nie vždy to vyjde. Je tu však zaručený návod, ako sa tejto nepríjemnosti zbaviť.

Lekár Daniel M. Heiferman zverejnil na twitteri jednoduchý návod ako zabrániť zahmlievaniu okuliarov pri nosení rúška. Para z dychu usádzajúca sa na vnútornej časti ich skiel dokáže totiž poriadne komplikovať každodenné fungovanie.

Zahmlievajú sa vám pri nosení rúška okuliare? Poznáme TRIKY, ako tomu zabrániť

Ak ste už vyskúšali viaceré tipy a triky a všetky zlyhali, lekár odporúča, aby ste si hornú časť rúška prilepili na nos náplasťou. „Kúsok náplasti dokáže hotové zázraky. Zdieľajte to ďalej, pomôžete tak ostatným,“ uvádza lekár na sociálnej sieti. „Naučil som sa to na operačke.“

Lekár Daniel
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/Daniel M. Heiferman)

Viacerí užívatelia ocenili tento nápad, ktorý ich prekvapuje svojou jednoduchosťou a čudujú sa, prečo na to neprišli sami a skôr. „Pri nosení rúška mám dve možnosti: Buď nič nevidím, lebo sa mi zahmlievajú okuliare, alebo nič nevidím, keď si tie okuliare odložím,“ napísal jeden z nich. „Je to super. Konečne budem môcť pozorovať môjho psíka pri venčení. Vždy som si musela dávať dolu okuliare, lebo sa mi zahmlievali a nemala som šancu vidieť, kde si uľavil,“ ocenila praktické využitie lekárovho nápadu ďalšia užívateľka.

Viac o téme: OkuliareCovid-19RúškoKoronavírusZahmlievanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu