Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Policajti ostali zaskočení z načapaného muža (39): TOTO je dôvod, prečo porušil karanténu

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ – Strážcovia zákona vo francúzskom meste Lannion riešili kuriózny prípad. Tamojšieho obyvateľa (39) totiž v sobotu v noci pristihli s vlastnoručne napísaným zdôvodnením, prečo opustil domov. Policajtov vraj zaskočilo.

Tridsaťdeväťročného muža asi hodinu po polnoci spozorovala policajná hliadka, ako sa skrýva za autom v blízkosti miestneho nádražia. „Povedal, že na niekoho čakal, aby mu rozbil hubu,“ povedal agentúre AFP policajný náčelník Daniel Kerdraon. Previnilcova úprimnosť strážcov zákona zaskočila.

TRIK na nezaplatenie: FOTO Lekár vie, ako zabrániť zahmlievaniu okuliarov pri nosení rúška

„Osvedčenie vyplnil ručne a vpísal do neho svoje pravé meno aj čas odchodu z domova. Ale kolegovia mu vysvetlili, že ním uvedený dôvod nie je právoplatný,“ doplnil. Vyplnenie formulára s vysvetlením, prečo je dotyčný vonku v čase zákazu vychádzania, je vo Francúzsku, kde od konca októbra kvôli koronavírusovej pandémii platí celoštátna karanténa, povinné.

Policajt avšak ocenil, že dotyčný si "svojím spôsobom" robil s dodržiavaním zákona starosti. „Vyšiel z domu so správne vyplneným dokumentom, ale bol napomenutý, že 'pobiť sa' nie je dôvod, ktorý by bolo možné uznať,“ dodal.

Potenciálny bitkár zatiaľ vyviazol s pokutou vo výške 135 eur. V stredu sa musí znovu dostaviť na policajný komisariát, aby vysvetlil, prečo mal pri sebe zbraň v podobe noža s vyskakovacou čepeľou.

Viac o téme: FrancúzskoKaranténaPorušenieCovid-19Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu