Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Piloti nakreslili na oblohe obrovský penis: VIDEO Teraz lietajú vo veľkých problémoch

(Zdroj: Thinkcstock.com)

MOSKVA – Dvaja piloti z ruskej leteckej spoločnosti Pobeda momentálne "lietajú" vo veľkých problémoch, sú dočasne suspendovaní a podrobení vyšetrovaniu Federálnej agentúry pre leteckú dopravu. Bizarným spôsobom totiž prejavili podporu kapitánovi reprezentačného futbalového tímu Artemovi Dzyubovi, ktorý bol odvolaný kvôli chúlostivému videu.

Federálna agentúra pre leteckú dopravu vyšetruje dvoch ruských pilotov Boeingu 737 v súvislosti s incidentom, ku ktorému došlo počas letu DP407 z Moskvy do Jekaterinburgu 11. novembra. Trasu si totiž upravili tak, aby vo vzduchu vykreslili tvar penisu. Prejavili tak solidaritu s kapitánom ruského futbalového tímu Artemom Dzyubaom, ktorého odvolali kvôli uniknutému videu, kde je zachytený, ako sa uspokojuje v posteli.

Pilot prezradil: TOTO by sa stalo, keby ste počas letu otvorili dvere na lietadle

Potom ako manéver zaznamenali letiskové prístroje, dostal sa do rúk vyšetrovateľov, ktorí uviedli, že v súčasnosti prebieha vyšetrovanie "falického protestu", ku ktorému došlo nad mestom Neftekamsk. Podľa ich doterajších zistení posádka požadovala povolenie na letecké manévre "z dôvodu potreby kontroly navigačného zariadenia". Hovorca leteckej spoločnosti vyjadril nad celou situáciou znepokojenie a dodal, že "piloti takto prejavili postoj k odvolaniu futbalového kapitána, ktorý prirovnávajú k šikanovaniu".

Podľa slov výkonného riaditeľa agentúry Aviaport Olega Panteleeva "prebieha kontrola, či posádka dostala povolenie na neobvyklé manévre v okolí Neftekamsku a ak áno, či nimi ohrozila bezpečnosť". Dodal, že "vyšetrovanie overí aj to, či piloti neprekročili hranice etického správania".

Šéfredaktor avid.ru Roman Gusarov však bez okolkov uviedol, že "iba  blázon môže urobiť takýto manéver a tieto veci sa musia prísne trestať, pretože hustota premávky je vysoká, vzdušné koridory sú úzke a tak bolo takéto správanie mimoriadne nebezpečné". Nahnevane dodal, že nakresliť "niečo také" je navyše aj veľmi vulgárne.  

Viac o téme: LietadloPilotIncident
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu