Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS v Indii nepoľavuje: Počet prípadov v krajine už presiahol deväť miliónov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Rafiq Maqbool)

NAÍ DILLÍ - Celkový počet prípadov koronavírusu SARS-CoV-2 zaznamenaných od začiatku pandémie v Indii v piatok presiahol deväť miliónov, informovala agentúra AFP.

Za posledných 24 hodín v krajine pribudlo 45.882 nových prípadov nákazy a 584 úmrtí v spojitosti s ochorením COVID-19, uvádza agentúra DPA s odvolaním sa na indické ministerstvo zdravotníctva. India v uplynulých dňoch zaznamenala pokles v počte prípadov hlásených za deň. V krajine však aj tak denne pribudne v priemere približne 45.000 nových prípadov, píše AFP.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Miestne úrady v hlavnom meste Naí Dillí sa v snahe zabrániť šíreniu nákazy rozhodli zvýšiť pokuty za nenosenie rúšok na štvornásobok pôvodnej sumy. Na jednom z najväčších cintorínov v Naí Dillí v dôsledku veľkého počtu obetí pandémie dochádzajú hrobové miesta. Naí Dillí okrem koronavírusu trápi aj znečistené ovzdušie, pripomína AFP.

Od vypuknutia pandémie sa v Indii celkovo nakazilo 9.004.365 ľudí a v spojitosti s ochorením COVID-19 zomrelo 132.162 osôb. India je v počte prípadov nákazy druhou najviac postihnutou krajinou na svete po USA, kde zaznamenali viac ako 11,5 milióna infikovaných.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyIndiaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu