Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Traja pracovníci nemocnice rozdali ochranné pomôcky: O pár týždňov boli všetci mŕtvi

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Keď koronavírus začal sužovať svet, traja pracovníci v Nemocničnom centre Elmhurst v newyorskom Queense robili aj nemožné. Nakúpili potrebné ochranné pomôcky a rozdali ich ľuďom v susedstve. Krátko nato boli všetci traja mŕtvi. Podľa najnovších informácií nie sú nelekárski nemocniční pracovníci chránení tak, ako lekári a sestry.

Hrozivé slová expertov: KORONAVÍRUS tu už s nami zostane, kvôli tejto jednej veci

Koronavírus si svoje obete nevyberá. Wayne Edwards, Derik Braswell a Priscilla Carrowová zastávali niektoré z najdôležitejších nelekárskych pracovných funkcií v zariadení Elmhurst. Ľuďom v susedstve rozdali potrebné a zároveň nedostatkové ochranné pomôcky. Do 12. apríla všetci traja zomreli, podľahli ochoreniu COVID-19. 

Derik Braswell
Zobraziť galériu (3)
Derik Braswell  (Zdroj: Facebook/Remembering the Global Medical Heroes of Covid-19)

"Ľudia tlieskajú zdravotníckym pracovníkom, lekárom a sestričkám. Chápem to, no sú tu aj ostatní pracovníci v nemocniciach, ktorých nevidia," uviedla Eneida Becoteová, ktorej manžel zomrel v apríli po tom, čo pracoval dvadsať rokov ako sanitár. Pracovníci ako on zarábajú obvykle minimálnu mzdu a mnohí z nich sú afro-amerického alebo hispánskeho pôvodu. V prvých týždňoch pandémie, keď nemocnice ešte neboli dostatočne zásobené ochrannými pomôckami, nelekárskym pracovníkom bola často poskytnutá nižšia ochranná výstroj než ich kolegom, ktorí liečili pacientov. "Ak pracujete v nemocnici, ste vystavení rovnakému vírusu ako lekári a zdravotné sestry. Chápem vedenie, ktoré prideľuje zásoby, ale za akú cenu," vyhlásila Carmen Charlesová, prezidentka únie, ktorá zastupuje 8500 nelekárskych zamestnancov v nemocniciach v New Yorku.

KORONAVÍRUS Traja pracovníci nemocnice
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Americké nemocnice nezverejňujú mená  nelekárskych zamestnancov, ktorí zomreli v dôsledku COVID-19. Nemocniční pracovníci sa o ich smrti postupne dozvedajú od iných kolegov. Podľa najnovších informácií v Nemocničnom centre v Brooklyne za posledné týždne umrelo najmenej päť ďalších takýchto zamestnancov. 

Viac o téme: New yorkKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu