Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Cyprus začal testovať migrantov v prijímacích strediskách

Ilustračná foto
Ilustračná foto (Zdroj: SITA/AP/Yorgos Karahalis)

NIKÓZIA - Cyprus začal testovať na prítomnosť koronavírusu migrantov umiestnených v prijímacích strediskách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP s odvolaním sa na predstaviteľa cyperského ministerstva vnútra.

V dvoch prijímacích centrách na Cypre je aktuálne umiestnených viac ako 100 migrantov, ktorých tento týždeň začali testovať na prítomnosť nového koronavírusu. Žiadne prípady nákazy sa medzi nimi zatiaľ nepotvrdili. Migranti a utečenci sú zadržiavaní v týchto strediskách na základe prísnych obmedzení pohybu osôb, ktoré platia v celej Cyperskej republike od konca marca.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Centrá budú môcť opustiť najskôr 21. mája, keď by mali byť v krajine zrušené všetky obmedzenia voľného pohybu osôb, ak to umožní aktuálna epidemiologická situácia. Cyprus tento rok prijal približne 3000 žiadateľov o azyl.

Väčšina z nich prišla do krajiny ešte pred zavedením karanténnych opatrení. V pomere k celkovému počtu obyvateľstva je to jedno z najvyšších čísel spomedzi krajín EÚ. Na Cypre zatiaľ potvrdili takmer 900 prípadov nákazy koronavírusom a 15 úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré je týmto vírusom spôsobené.

Viac o téme: TestovanieMigrantiCyprusNikóziaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu