Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nestihli ste kúpiť vianočné darčeky? Nezúfajte, máme pre vás 10 originálnych TIPOV

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Hľadanie vhodných darčekov môže byť poriadne stresujúce, najmä ak nemáte nijakú predstavu, čím obdarovať svojich blízkych. Najlepšie darčeky ale v obchode častokrát nenájdete, preto vám ponúkame pätnásť tipov na zážitkové darčeky. Nechýba napríklad lekcia hrania na gitaru či kurz robenia sushi.

Ak si stále lámete hlavu nad tým, čo kúpite svojim najbližším pod stromček, máme pre vás pár tipov. Už vám totiž veľa času nezostáva, a tak pre vás môžu mať cenu zlata. 

1. Prehliadka športového štadióna

Tento darček je ideálny pre športových nadšencov. Môžu tak nahliadnuť do zákulisia svojich obľúbených športových stánkov spoločne so sprievodcom. Ideálne je vedieť, komu fandí osoba, ktorú týmto darčekom chcete obdarovať.

2. Online lekcia hrania na gitare

Ak je vo vašom okolí začínajúci hudobník, tento darček určite ocení. Najlepšie na tom je, že sa bude môcť učiť hrať kedykoľvek a kdekoľvek. Webstránky ako Jam Play alebo Guitar Tricks ponúkajú lekcie od skúsených profesionálov, ktorí ponúkajú širokú škálu hudobných štýlov. 

Nestihli ste kúpiť vianočné
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

3. Ročný poukaz do národného parku

Milovníci prírody a hôr budú z ročného poukazu do národného parku určite nadšení. Nemusíte pritom dlho hľadať, Slovensko ponúka mnoho nádherných národných parkov, v ktorých je čo skúmať. Všetky potrebné informácie nájdete na internete.

4. Personalizovaný parfum

Kto nemiluje parfumy? Niekedy je však ťažké trafiť sa do vkusu. Personalizovaný parfum je v takom prípade najlepšou voľbou. Mnohé stránky umožňujú vytvárať vlastný parfum online, z pohodlia domova. Nemusíte sa tak báť, že váš vianočný darček príde nazmar.

5. Kurz robenia sushi

Kurzy varenia či pečenia sú veľmi praktické a užitočné, ale čo tak trochu exotiky? Naučiť sa správne robiť sushi je snom každého gastromilovníka. Podobné kurzy rýchlo a jednoducho vyhľadáte na internete. Ak máte v okolí nejakú kulinársku školu, jednoznačne tam zájdite a informujte sa. 

Nestihli ste kúpiť vianočné
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: amazon.co.jp)

6. Predplatné na vinylové platne

Vinyl zažíva veľký návrat a holdujú im stále mladší poslucháči hudby. Existujú webové stránky, ktoré poskytujú takzvanú vinylovú službu. Znamená to, že raz za mesiac vám domov pošlú jednu platňu podľa vašich preferencií. Ide teda o celoročný darček.

7. Komediálna šou

Oživte vzťah dvoch ľudí darčekom, ktorý ich spojí. Kúpte im lístky na komediálnu šou. V súčasnosti sú na Slovensku veľmi populárne. Vstupenky na podobné akcie majú naviac tú výhodu, že sú relatívne lacné.

8. Parašutizmus v interiéri

Najlepším adrenalínovým zážitkom aj v zime je určite parašutizmus v interiéri. Účastníci tejto atrakcie strávia zhruba hodinu vo veternom tuneli. Nemusíte sa však báť, po celý čas budete pod drobnohľadom skúseného inštruktora. 

 

Nestihli ste kúpiť vianočné
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/Wall Street Journal)

9. Hodiny tanca

Ak niekto z vašich najbližších miluje tanec, neváhajte a darujte mu poukážku na hodiny tanca. Či už ide o pár alebo jednotlivca, v mnohých mestách sú k dispozícií rôzne zaujímavé tanečné kurzy. Stačí si len prezrieť ponuky a darček máte raz-dva vybraný.

10. Vyberte si svoje vlastné dobrodružstvo

Pokiaľ ste ešte nepočuli o karte Airbnb Experience, tento tip vás zaujme. Je ideálny pre dobrodruhov, ktorí radi cestujú a objavujú neznáme miesta bez dlhodobého plánovania. Karta zabezpečuje aktivity, ktoré organizujú miestni obyvatelia, napríklad surfing v Malibu. 

Viac o téme: VianoceVianočný darček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu