Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rusi osadili vianočný stromček na netradičnom mieste: Tu by ste ho asi len tak nehľadali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Neobvyklý novoročný stromček pripevnila na dno Bajkalského jazera tento týždeň trojica ruských plavcov-otužilcov, aby takýmto spôsobom oslávila blížiace sa pravoslávne sviatky. Informovala o tom v piatok agentúra AFP.

Plavci najskôr vyrezali do ľadu dieru a následne pri brehu jazera neďaleko dediny Sarma osadili — v hĺbke približne troch metrov pod hladinou — umelú jedľu. Do vody potom vliezli len vo sviatočných trenkách, mikulášskych čiapkach a ponožkách a okolo stromčeka predviedli krátky tradičný tanec.

"Chceli sme ľuďom zablahoželať k blížiacim sa novoročným oslavám," povedal AFP jeden z týchto ľadových medveďov. Dodal, že išlo o "náročnú i zaujímavú" misiu. Otužilci uviedli, že teplota vody bola len miernej nad nulou a od potápania ich neodradil ani studený vietor. Toto potápanie však pre nich bolo napriek dlhoročným skúsenostiam s plávaním v studenej vode obzvlášť náročné, keďže sa museli ponoriť pod ľad.

Plavci tiež povedali, že takýmto spôsobom chceli propagovať zdravý životný štýl. Z Bajkalského jazera zároveň vytiahli viacero pneumatík. Samotný umelý stromček krátko po podvodnom tanci vytiahli na breh, aby jazero neznečisťoval, uviedla AFP s odvolaním sa na vyjadrenie muža, ktorý potápačom pomáhal.

Viac o téme: Vianočný stromčekRuskoMoskvaNový rokBajkalské jazero
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu