Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hľadáte si partnera na online zoznamke? Pri tejto jednej VECI buďte mimoriadne opatrní!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Hľadanie partnera cez sociálne siete patrí ku každodennej realite. Názory na takúto formu pátrania po spriaznenej duši sa rôznia a zvyčajne sa odvíjajú od vlastných skúseností. Mnohí ľudia zostali rozčarovaní po tom, ako sa s človekom z druhej strany počítača nakoniec stretli osobne a zistili, ako veľmi sa fotografie líšia od reality. Podobizeň tváre či postavy však už nie je to jediné, na čo vás môžu zoznamovaniachtiví špekulanti nachytať.

Časy, keď fotografie na zoznamkách korešpondovali s realitou, sú už nenávratne fuč. Fotofiltre, aplikácie, či vylepšené šošovky odhryzli z podobizne užívateľov kus reality. O to väčší šok potom nastane pre tých, ktorí sa nakoniec po komunikácii cez sociálnu sieť aj stretnú. A ak dokáže druhá strana udržať rozčarovanie na uzde, ide o ten najlepší koniec virtuálneho príbehu.

Ľudia zneužívajú cudzie fotky

Pre prípady oklamaných užívateľov, ktorí sa dali nachytať, sa na sociálnych sieťach začal používať názov "catfishing". Spájaný je s neprimeraným skrášľovaním a vylepšovaním vlastných fotografií za účelom niekoho uloviť. Časom sa týmto pojmom začalo označovať aj kradnutie identity.

Išlo o akýsi vyšší level, kedy sa lovec ani neunúva s úpravou vlastnej fotografie, ale rovno do svojho profilu stiahne obrázok iného (lepšie vyzerajúceho) človeka a tvrdí, že vyzerá presne tak, ako na fotke. Sociálne siete a denníky tak denne zaplavujú príbehy internetových lások plné trpkosti, hnevu a podrazeného sebavedomia. A množia sa aj trestné oznámenia na tých, ktorí cudzie fotografie takto zneužili. 

Hľadáte si partnera na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Optický klam mužov odhalený

Zdá sa však, že pri zoznámeniach istého typu vylepšenia tváre a postavy nestačia a čím ďalej, tým viac sa hovorí o tzv. cockfishingu. Páni totiž pochopili, že mnohé dámy naozaj nerady kupujú mačky vo vreci a ak si už nájdu čas na schôdzku, chcú mať absolútnu istotu v tom, že dôjde k ich uspokojeniu po každej stránke. Pred stretnutím tak chcú vidieť z potenciálneho partnera oveľa viac ako iba tvár a zaujíma ich, čo drieme v jeho nohaviciach. 

Muži preto s radosťou fotografujú svoj pohlavný úd v blízkosti rôznych malých predmetov, aby vynikol rozdiel vo veľkosti a stal sa tým najlepším lákadlom. Mnohí páni však vylepšujú aj tieto fotografie už spomínanými fotofiltrami a aplikáciami. Samozrejme, že všetko robia s tým najlepším úmyslom a v nádeji, že vo chvíli, keď budú musieť odhaliť pravdu, nejako to ukecajú a partnerku nakoniec nalomia na sex. 

Hľadáte si partnera na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/Linda)

Ženy už vedia, ako na klamárov

Množenie sa prípadov cockfishingu už prinútilo ženy otvorene poradiť iným, ako sa majú podobnej trápnej situácii vyhnúť. Najlepšie je vraj požiadať potenciálneho partnera o akýsi priamy prenos cez video. Takýmto spôsobom sa totiž nedá nič maskovať a upravovať. Zdatnejšie lovkyne tiež odporúčajú, aby si menej skúsené ženy dávali pozor aj na fotky, kde sú machule, rôzne tiene, či čiary alebo sú penisy fotené z divných uhlov. Zaručene vraj ide o podvodníka. A, mimochodom, páni, už viaceré prieskumy potvrdili, že ženy neuprednostňujú mužov s veľkými penismi. Stále je favoritom priemerná veľkosť, pretože urastená mužská pýcha nie je zárukou uspokojenia a dokonalého sexuálneho zážitku. 

Poslal vám už niekedy nejaký chlap fotku svojho penisu? Máme pre vás dobrú správu

A čo hovoria na tento spôsob klamania odborníci? Podľa nich ide o nebezpečný druh správania. Neistí ľudia, ktorí sa boja s niekým zoznámiť, sú po podobných skúsenostiach ešte neistejší a menej sebavedomí. A keďže každá palica má dva konce, klamári časom skončia ako stroskotanci na opustenom ostrove virtuálnej reality úplne sami.

Viac o téme: Zoznamka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu