Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Spoznali sa cez internet, teraz kvôli nemu prišla o byt: Češka sadla na lep podvodníkovi, nespravte chybu ako ona

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PŘEROV – Skoro šesťdesiatnička uverila príbehu o agentovi s balíkom zlata a niekoľkými miliónmi dolárov. Podvodník, ktorý sa vydával za lekára na lodi, si ju vytypoval na sociálnej sieti. Češka mu posielala peniaze a nakoniec kvôli tomu predala aj svoj byt. Polícia prípad vyšetruje ako podvod a po páchateľovi pátra.

Dôverčivá žena sa v polovici augusta cez sociálnu sieť zoznámila s mužom, ktorý vystupoval pod menom John. Bol to však podvodník, ktorý ju obalamutil historkou, že je lekár a pracuje na lodi. „Pri následnej komunikácii od ženy postupne začal lákať peniaze. Najprv kvôli práci, potom nasledovali historky o potrebe kúpiť letenku pre jeho agenta, ktorý mal na miesto ženinho bydliska doručiť balík so štyrmi miliónmi dolárov a zlatom v hodnote jeden milión dolárov,“ opísala policajná hovorkyňa  Miluše Zajícová.

Toto je 25 najčastejšie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Thinkcstock.com)


Čítajte aj: Muž na FOTO je podvodník! Žene nahovoril, že je pilot a vylákal z nej veľa peňazí, polícia žiada o pomoc


Ďalšie peniaze mala Češka na pokyn podvodníka poslať na uhradenie cla. „Navyše poškodenej navrhol, že pokiaľ nemá ďalšie finančné prostriedky, tak by mohla predať svoj byt a požadované peniaze mu zaslať,“ uviedla Zajícová. Žena svoj byt skutočne predala a časť z peňazí z predaja nehnuteľnosti poslala podvodníkovi. Ten takýmto spôsobom od ženy od konca augusta do polovice októbra vylákal 408-tisíc korún, čo je takmer 16-tisíc eur.

Podobní podvodníci úradujú aj na Slovensku. Jeden z nich, ktorý sa vydával za amerického vojaka, obral ženu z Piešťan o tisícky eur po tom, čo si cez sociálnu sieť získal jej dôveru. Viac o prípade si prečítate TU.

Viac o téme: ŽenyPodvodník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu