Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pilot si točil VIDEO, no mobil mu odfúklo z ruky: Obrovské prekvapenie po roku... veď to ani nie je možné

Haukur Snorrason Zobraziť galériu (2)
Haukur Snorrason (Zdroj: FB/Haukur Snorrason)

ISLAND - Keď islandskému pilotovi Haukurovi Snorrasonovi vlani v auguste počas letu vypadol z ruky telefón, logicky sa s ním rozlúčil. Nedávno ho však kontaktovala žena, ktorá ho našla ležať na zemi. Telefón, ktorý prežil rok islandského počasia, dokonca uložil video zo svojho vlastného pádu.

„Mobil stále funguje, aj keď rok ležal vonku na zemi v počasí, ktoré panuje na Islande. Dokonca si môžem pozrieť aj to posledné video, ktoré som z neho natočil,“ hovorí islandský fotograf a pilot Haukur Snorasson.

Ten v auguste 2018 pilotoval ultraľahké lietadlo. Keďže sa živý prevádzkovaním fotografických zájazdov, krajinu si natáčal z vtáčej perspektívy. Telefón mu však odfúklo z ruky, Snorasson ho automaticky odpísal ako stratu.

Haukur Snorrason
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Haukur Snorrason)

Po roku ho vyviedla z omylu Steinunn Arndis Audunsdottirová. „Šla som veľmi pomaly, lebo cesta na farmu je v zlom stave. Keď som zbadala asi desať metrov od cesty niečo lesklé v obale,“ opisuje nález žena, ktorá mala namierené na otcovu farmu. Tú Snorrason, ktorý síce predpokladal, že jeho telefón sa už nikdy nenájde, po udalosti kontaktoval so žiadosťou o pomoc. Farma sa totiž nachádza iba kúsok od miesta, kde mu mobil odletel z ruky.  

Audunsdottirová mužov telefón pripojila na nabíjačku a následne zistila, že jeho majiteľom je Haukur Snorasson.

Viac o téme: LietadloPádMobilPilot
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu