Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bill Gates prezradil, akú najväčšiu chybu spravil v biznise: Stála ho 400 miliárd

Bill Gates Zobraziť galériu (2)
Bill Gates (Zdroj: TASR/AP)

SAN FRANCISCO - Bill Gates je jedným z najväčších mien v počítačovom priemysle, okrem toho je ale aj oddaným filantropom a v neposlednom rade druhým najbohatším človekom na svete. Vo svojom živote ľutuje len dve veci, priznanie tohto miliardára vás prekvapí.

Bývalý výkonný riaditeľ spoločnosti Microsoft na podujatí s názvom "Lessons from Luminaries" v San Franciscu prezradil, čo vo svojom živote z oblasti biznisu ľutuje. Najviac ho podľa vlastných slov mrzí, že dovolil, aby Google spustil Android. "Vo svete softvéru, najmä pre platformy, ide o trhy s víťazmi. Takže najväčšou chybou, akej som sa kedy dopustil, bolo, že Microsoft nie je tým, čo Android," priznal Gates. 

Bill Gates prezradil, aká bola jeho najlepšia investícia v živote: Zarobil vďaka nej miliardy

Android je štandardná telefónna platforma. "Víťaz naozaj berie všetko. Existuje priestor pre jediný operačný systém okrem Apple a akú má hodnotu? 400 miliárd dolárov, ktoré by boli prevedené zo spoločnosti Google do spoločnosti Microsoft," ozrejmil. 

S manželkou Melindou
Zobraziť galériu (2)
S manželkou Melindou  (Zdroj: SITA/AP/Elaine Thompson)

Gates ďalej prezradil, že ľutuje aj isté obety, ktoré podstúpil preto, aby dodržal istú rovnováhu medzi svojím pracovným a súkromným životom. Už v začiatkoch podnikania mal jasnú mienku o tom, že počas prvých rokov práce musí uskutočniť obrovskú obetu. Pripustil, že v mladosti dokonca nepoznal, čo je to víkend alebo dovolenka. Akonáhle sa však stal tridsiatnikom, dokázal len ťažko uveriť tomu, že niečo podobné v mladosti uznával. "V tom čase som sa začal správať normálne, zamiloval som si víkendy a moja priateľka milovala dovolenky. Ukázalo sa, že to bola veľmi pôvabná zmena," dodal miliardár. 

Viac o téme: MicrosoftBill gatesGoogleAndroid
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu