Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Príbeh, aký napíše len sám život: Vojnový veterán sa po 75 rokoch stretol so svojou láskou

Dvojica sa stretla po desaťročiach Zobraziť galériu (2)
Dvojica sa stretla po desaťročiach (Zdroj: Youtube/FRANCE 24 English)

PARÍŽ - Televíznych divákov dojal príbeh amerického vojnového veterána, ktorý sa vo Francúzsku po 75 rokoch stretol so svojou niekdajšou vojnovou láskou. Milenci spolu strávili v roku 1944 dva mesiace, než bol Američan prevelený a potom už sa nikdy nevideli. Píše o tom francúzska tlač.

Schôdzku zorganizoval štáb stanice France 2, ktorému veterán K. T. Robbins ukázal pri natáčaní v USA čiernobielu fotografiu svojej vtedy osemnásťročnej lásky Jeannine Ganayeovej. "Bola veľmi nežná a myslím, že ma milovala," uviedol starý muž a vyjadril želanie, či by sa mohol stretnúť aspoň s jej rodinou. "Ju už asi neuvidím, najskôr zomrela," dodal Robbins, ktorý sa po návrate do Spojených štátov oženil. Na Ganayeovú ale nezabudol. 

K.T. Robbins
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/Avery Stevens)

Ľudia z televízie zistili, že stará dáma stále žije, má 92 rokov a býva v dome dôchodcov v severovýchodnom Francúzsku. Pre veterána, ktorý prišiel na oslavy výročia vylodenia spojencov v Normandii, potom nachystali prekvapenie - schôdzku s bývalou láskou, teraz takisto vdovou.

Stretnutie zachytili televízne kamery. "Celý čas som ťa miloval, stále som ťa nosil v srdci," povedal Robbins svojej bývalej milej. "Hovorí, že ma má rád, to som rozumela," uviedla devaťdesiatnička. "Ja tiež. Stále som na neho myslela a hovorila som si, že snáď sa raz vráti." Dodala, že si spomína aj na Robbinsov rýchly odchod. "Keď odišiel v nákladnom aute, samozrejme som plakala, bola som veľmi smutná." Robbins a Ganayeová, ktorá sa teraz volá Piersonová, spolu strávili niekoľko hodín. Lúčili sa v slzách a sľúbili si, že sa zase uvidia. 

Viac o téme: VeteránK.T. RobbinsStará láska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu