Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Znásilnil vás partner? Môže ísť o sexomniu!

TORONTO - Pokúša sa vás partner či partnerka v noci znásilniť, ale potom si nič nepamätá? Trpí sexomniou, príbuznou námesačnosti, o ktorej sa doteraz myslelo, že je pomerne vzácnou poruchou.

Ale nie je. Podľa kanadských vedcov je rovnako častá ako práve námesačnosť, ale mnohým párom nijako nevadí, tak o nej s odborníkmi nehovoria. Podľa kanadskej štúdie spúšťa sexsomniu najčastejšie kontakt s telom partnera. Ako náhle na neho v spánku partner narazí, môže sa u neho čudné správanie spustiť.

Väčšinou si vtedy dosť neodbytne až násilne vynúti sex a spí ďalej. Bohužiaľ, potom skutočne nevie a nepamätá si, čo sa stalo. Pokiaľ si však vynúti sex s príbuzným či dieťaťom, dostáva sa do vážneho problému so zákonom. „Je to bežnejšie, než sme si mysleli,“ tvrdí lekár Nikola Trajanovic z Univerzity Health Network v Toronte.

„Teraz už vieme, na čo sa máme pýtať a zistili sme, že je tu viac ľudí. Predtým, keď ste sa nespýtali, títo ľudia sami dobrovoľne nikoho neinformovali. Obzvlášť, keď im to bolo príjemné. Prečo by mal taký pár, keď nemá problém a keď si v tom našiel tú peknú stránku veci, vás o tom informovať, že má ten typ správania počas spánku?“ dodal Trajanovic.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu