Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šokujúci prípad tehotnej ženy: Vo februári porodila chlapca, o mesiac neskôr dvojčatá!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

DHÁKA - Istá mladá žena z Bangladéša, ktorá pred niekoľkými dňami porodila dvojčatá, sa počas niekoľkých týždňov stala trojnásobnou matkou. Asi o mesiac skôr totiž predčasne priviedla na svet i chlapčeka. O prípade ženy s dvoma maternica dnes na svojich internetových stránkach informuje britská spravodajská stanica BBC.

Dvadsaťročná Árifa Sultánaová chlapčeka porodila v nemocnici v Khulne koncom februára. Po 26 dňoch bola s bolesťami brucha odvezená do nemocnice v meste Džessore. Vyšetrenie ukázalo, že má dve maternice, je stále tehotná a čaká dvojčatá. Lekári jej urobili cisársky rez a na svet prišiel chlapec a dievčatko.

"Boli sme v šoku a veľmi prekvapení," cituje BBC Šeilu Poddarovú, gynekologičku, ktorá zákrok vykonávala. Podľa jej slov je pacientka veľmi chudobná a nikdy nebola na ultrazvuku. Matku aj dvojčatá lekári po štyroch dňoch prepustili z  nemocnice, všetci sú zdraví. Podľa gynekológov je pravdepodobné, že keď mala Sultánaová plodné obdobie, boli oplodnené až tri vajíčka naraz a z nich sa vyvinuli tri samostatné embryá.

Sultánaová hovorí, že má z detí radosť, ale robí si starosti kvôli finančnej situácii svojej rodiny, pretože jej manžel zarába v prepočte len približne 85 eur mesačne. "Je zázrakom od Alaha, že všetky moje deti sú zdravé. Urobím všetko pre to, aby boli šťastné," hovorí matka.

Viac o téme: ŽenaPôrodMedicínaBangladéš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu