Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

FOTO Žena porodila šestorčatá: Neuveríte ale, ako dlho trvalo, kým prišli na svet

(Zdroj: Facebook/The Woman's Hospital of Texas)

HOUSTON - Thelma Chiakaová z amerického Houstonu v nedeľu ráno porodila šesť detí. Pôrod trval neuveriteľných deväť minút. Všetkých šesť novorodeniatok vážilo od osemto do deväťsto gramov. Na svet prišli tri páry dvojičiek, dva z nich sú len chlapci a jeden pár, naopak, dievčatká.

Chiakaová pokorila všetky predpoklady, keď minulú nedeľu priviedla na svet šesť detí v Ženskej nemocnici. Pôrod trval od 4:50 do 4:59 ráno, teda deväť minút. Žene sa podarilo porodiť dokopy až tri páry dvojičiek, dva páry chlapcov a jeden pár dievčat.

"Novorodenci sú v poriadku a ich zdravotný stav je stabilizovaný. Naďalej však budú dostávať intenzívnu starostlivosť na neonatálnom zariadení," vyhlásil nemocničný personál. Thelma uviedla, že dievčenské dvojičky pomenovala Zara a Zuriel. Chlapcom ešte mená dať nestihla. 

Pravdepodobnosť porodenia šestorčiat je jedna ku 4,7 miliardy. To už väčšiu šancu máte, že vás trafí dvakrát blesk (1 ku 9 miliónom) alebo že vyhráte v lotérii (1 ku 302 miliónom). Podobným prípadom je Američanka Nadya Sulemanová, prezývaná "Octomama", ktorá ako v januári 2009 vo veku 33 rokov porodila deväť detí.

Viac o téme: PôrodŠestorčatá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu