Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Návštevníčka zoo si chcela urobiť selfie s jaguárom: Drsné VIDEO po útoku šelmy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube/CBS 17)

PHOENIX - Jaguár v zoologickej záhrade v americkom štáte Arizona napadol ženu, ktorá prekonala bariéru jeho výbehu, aby si s ním zaobstarala selfie. Návštevníčka utrpela zranenie ruky, nie je ale v ohrození života. Ani mačkovitej šelme nehrozí, že by ju kvôli napadnutiu človeka utratili.

Návštevníčka zoologickej záhrady neďaleko arizonskej metropoly Phoenixu prekonala v sobotu ochrannú zábranu u výbehu, v ktorom obýva samica jaguára amerického. V okamihu, keď si chcela so zvieraťom zaobstarať fotografiu, jaguár prestrčil laby cez mrežu a zaťal pazúry do jej ruky. "Počul som tú mladú dievčinu kričať: 'Pomoc, pomoc, pomoc'," uviedol svedok incidentu Adam Wilkerson. Jeho matka sa šelmu, ktorá ženu držala za ruku, pokúsila rozptýliť tým, že k nej do klietky vhodila plastovú fľašu. Tá skutočne upútala pozornosť zvieraťa, ktoré ženu následne pustilo. Wilkerson potom zranenú vytiahol spoza ochrannej bariéry, ktorú pred tým prekonala. 

Návštevníčka zoo si chcela
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/CBS 17)

Zoologická záhrada vo vyhlásení zdôraznila, že šelma neopustila svoj výbeh a žena zranenia utrpela len preto, že prelezla bezpečnostnú bariéru a príliš sa priblížila ku klietke. "Musíte ju preliezť. Nie je to niečo, čo sa dá ľahko prekonať," uviedla hovorkyňa zoo Kristy Morcomová. "Sú to divé zvieratá a tieto bariéry sú postavené z dobrého dôvodu," dodala. 

Otec Michala (†33), ktorého v Česku roztrhal lev, prehovoril: Bola to vražda, toto je dôkaz

Poranená žena bola prevezená po incidente do nemocnice. Podľa televíznej stanice ABC News sa v nedeľu vrátila do zoologickej záhrady, aby sa ospravedlnila za svoje nezodpovedné správanie. "Môžeme vám sľúbiť, že sa nášmu jaguáru nič nestane," uviedla neskôr na Twitteri zoo v reakcii na množstvo otázok ľudí, ktorí sa obávali, že bude musieť byť šelma po napadnutí človeka utratená. 

Viac o téme: ZooJaguárSelfie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu