Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tatérka skrášľuje podlomené ženy: Facebook označil jej prácu na FOTO za poburujúcu, šokujúci zvrat

Gemma Winstanleyová pomáha ženám, ktoré prekonali rakovinu. Zobraziť galériu (3)
Gemma Winstanleyová pomáha ženám, ktoré prekonali rakovinu. (Zdroj: FB/Gemma Winstanley permanent makeup artist)

HULL – Majiteľku tetovacieho salónu Gemmu Winstantleyovú pobúril postoj Facebooku. Sociálna sieť totiž stopla jej profil, na ktorom donedávna zverejňovala výsledky svojej práce. Stalo sa tak napriek tomu, že Angličanka bezplatne pomáha ženám trpiacim po mastektómii a pomáha im vrátiť stratené sebavedomie. Mladá žena sa však nevzdala a po zverejnení svojej skúsenosti je obsah jej stránky opäť obnovený.

Majiteľka tetovacieho štúdia, 36-ročná Gemma Winstantleyová, začala ponúkať ženám po masektómii estetické úpravy prsníkov úplne zdarma. Jej salón, ktorý sa nachádza meste Hull v grófstve Yorkshire, tak začali vyhľadávať nielen ženy túžiace po skrášľovacích zákrokoch, ale aj nešťastné pacientky s podlomeným sebavedomím. Angličanka, ktorá sama prekonala rakovinu, im svojou prácou aspoň čiastočne pomohla prinavrátiť sebadôveru a úsmev na tvári.

Gemma až do decembra zverejňovala výsledky svojej práce na Facebooku, aby ju navštívili aj ďalšie ženy, ktoré rakovina pripravila o prsníky. Sociálna sieť však vyhodnotila jej obrázky ako poburujúce a stopla jej stránku, ku ktorej stratili prístup všetky potenciálne zákazníčky.

Gemma Winstanleyová pomáha ženám,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Gemma Winstanley permanent makeup artist)

„Nechápala som to. Pomáham ženám, ktoré by museli čakať na podobný zákrok v dlhých zoznamoch v nemocniciach. Pritom to robím úplne zadarmo,“ krúti hlavou Angličanka, ktorá chce zverejňovaním obrázkov upravených bradaviek povzbudiť pacientky s krutým osudom, že im môže pomôcť vrátiť stratené sebavedomie.

A hoci jej postoj mnohí hodnotili ako ušľachtilý a veľkorysý, sociálna sieť usúdila, že je všetko úplne ináč. „Už v decembri ma Facebook upozornil na to, že propagujem nahotu, čo ma úplne zaskočilo.“ Podľa nej je sociálna sieť preplnená videami s nevhodným obsahom plným násilia a teraz niekomu vadia jej fotografie.

Gemma Winstanleyová pomáha ženám,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Gemma Winstanley permanent makeup artist)

„Ja predsa nezverejňujem ozajstné bradavky a prsia za účelom pornografie. Ukazujem výsledky svojej práce, ktorou vraciam prirodzený vzhľad pacientkam po masektómii a ich spokojnosť a úsmev na tvári sú pre mňa tá najväčšia odmena,“ hovorí žena, ktorá si na túto bezplatnú prácu vyčlenila jedno popoludnie v týždni. „Aj ja som prekonala rakovinu prsníka, máme to v rodine. Trpela ňou teta a babička. Dobre viem, čím tie ženy prechádzajú a som šťastná, že im môžem pomôcť.“


Čítajte aj: FOTO Andreu (34) takmer zabili prsné implantáty: Po plastike si prežila hotové peklo


Gemma sa nevzdala a svoje pobúrenie prezentovala verejne, až nakoniec vedenie Facebooku zmenilo názor a ospravedlnilo sa jej. „Tento prípad sme nanovo prediskutovali a usúdili sme, že naše prvé závery boli unáhlené. Obsah stránky je už obnovený,“ vyjadril sa hovorca spoločnosti.

Viac o téme: TetovanieRakovinaMastektómiaPrsník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu