Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

FOTO Andreu (34) takmer zabili prsné implantáty: Po plastike si prežila hotové peklo

Namiesto pŕs má teraz veľké jazvy Zobraziť galériu (4)
Namiesto pŕs má teraz veľké jazvy (Zdroj: profimedia.sk)

CHICAGO - Pohľad na zdeformovaný hrudník Andrei Kingovej nie je vôbec príjemný, napriek tomu, že ide o výsledok skrášľovacieho chirurgického zákroku. Američanka je totiž jednou z mnohých žien, ktorých telo neprijalo prsné implantáty, a preto si ich musela nechať vyoperovať.

Pred plastickou operáciou prsníkov treba zvážiť všetky možnosti, ktoré môžu nastať. Skrášľovací zákrok nemusí totiž vždy priniesť požadovaný efekt a pridať žene na príťažlivosti. Tridsaťštyriročná Andrea zverejnením svojich fotografií ukazuje ženám možnú alternatívu, ako môže všetko dopadnúť, keď telo neprijme implantát a zničí imunitný systém. "V roku 2014 som absolvovala prvú operáciu. Po dvoch rokoch však nastali komplikácie, keď sa u mňa objavili príznaky kapsulárnej kontraktúry," začína svoje rozprávanie osobná trénerka, ktorá zaplatila za zákrok v prepočte vyše 30-tisíc eur.

Pred zákrokom
Zobraziť galériu (4)
Pred zákrokom  (Zdroj: profimedia.sk)

K tejto diagnóze dochádza, keď tkanivo jazvy tlačí na implantát, postupne ho deformuje a spôsobuje bolesti. Američanka konzultovala svoj problém s ôsmimi odborníkmi. Všetci jej navrhovali, aby si implantáty dala premiestniť spod prsnej žľazy pod prsný sval a tak aj urobila. Prsia sa jej síce zväčšili, ale zároveň to všetko spustilo v tele peklo. 

FOTO Andreu (34) takmer
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

U zdravej, aktívnej ženy sa krátko nato začali objavovať prvé zdravotné komplikácie, ktoré skončili pobytom v nemocnici. Kingová prekonala bakteriálne infekcie a otravu krvi, každodenne zápasila s bolesťami ramien, opakovali sa u nej hnačky, trpela nespavosťou a depresiami. Pred piatimi mesiacmi jej diagnostikovali aj reumatoidnú artritídu, lupus, Sjögrenov syndróm, celiakiu a syndróm dráždivého čreva. Testovali ju na niekoľko druhov rakoviny a dokonca aj na HIV. "Bola som už úplne zničená, vôbec som sa nemohla sústrediť na svoju prácu, diagnózy mi pribúdali a ja som stále nevedela, prečo," opisuje svoje trápenie Andrea. 

FOTO Andreu (34) takmer
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Až potom sa dočítala o chorobe implantátu prsníka a uvedomila si, že práve plastika bola spúšťačom jej dlhodobých problémov. "Nemala som tušenie, že prsné implantáty môžu byť také toxické a rozvrátia vám fungovanie celého tela." Pred štyrmi mesiacmi si dvojnásobná matka nechala implantáty odstrániť a okamžite pocítila úľavu. Pohľad na jazvy síce nie je príjemný, ale korigovať by ich mohla ďalšia operácia. "Moje zdravie je najdôležitejšie. Nejako to všetko vyriešim podprsenkou, ale o žiadnom zákroku už nechcem ani len počuť," dodala Andrea. 

Viac o téme: PlastikaZväčšenie pŕs
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu