Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ostrieľaný fotograf pozoroval kone roky: VIDEO ich správania vám vyrazí dych, sú ako ľudia!

Ingovi Gerlachovi sa podarilo Zachytiť dojímavé správanie koní. Zobraziť galériu (3)
Ingovi Gerlachovi sa podarilo Zachytiť dojímavé správanie koní. (Zdroj: Youtube/SWNS TV)

WESTERWALD - Nemeckému fotografovi Ingovi Gerlachovi sa podarilo náhodne zachytiť dojímavé správanie koní. K záberom sa dopracoval počas sledovania a nakrúcania v oblasti pohoria Westerwald v spolkovej krajine Porýnie-Falcko, kde chodí pozorovať toto stádo už tri roky.

Dojímavé video zachytávajúce správanie koní vyrobil nemecký fotograf Ingo Gerlach v oblasti pohoria Westerwald, keď fotografoval a natáčal stádo osemnástich islandských koňov. V pokojne sa pasúcom stáde si zrazu jeden z koníkov kľakol na predné nohy a zostal ležať na lúke.

Ingovi Gerlachovi sa podarilo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/SWNS TV)

„Vyzeralo to, že je iba unavený, ale ďalšie tri kone okamžite cítili nebezpečenstvo a robili všetko preto, aby ho prinútili vstať,“ komentuje zábery 65-ročný fotograf. Dvaja z nich mu olizovali hlavu, uši a ďalší nohy, len aby mu pomohli dostať sa na nohy. A keď sa to koňovi nakoniec podarilo, ostatné zvieratá sa s ním maznali, akoby mu tíšili bolesť.


Čítajte aj: Na Daniela (31) vraj žmurkol kôň, bral to ako znamenie: Sex v stajni uprostred noci


Fotograf vyrobil video 13. decembra pri teplote -2 stupne Celzia. „V takýchto momentoch počasie nerozhoduje,“ komentuje svoju prácu Ingo, ktorý kvôli natáčaniu zotrval v takomto počasí hodinu a pol. Pre neho to však nie je nič neobvyklé, pretože tieto kone pozoruje už 3 roky.

Ingovi Gerlachovi sa podarilo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/SWNS TV)

Nasledujúci deň mu majiteľ stáda povedal, že zviera mohlo mať bežnú koliku. „Vyzeralo to tak, akoby sa ostatné kone o svojho druha báli a doteraz mi nie je jasné, ako sa im podarilo prinútiť ho vstať,“ premýšľa nahlas fotograf.

Viac o téme: KôňFotografiaSprávanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu