Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vzrušujúci zážitok skončil fiaskom: VIDEO Pilot čelil dramatickej situácii, posádka letela 45 minút

Teplovzdušný balón zachvátil požiar. Zobraziť galériu (2)
Teplovzdušný balón zachvátil požiar. (Zdroj: YouTube/Иван Балтиков )

WANDEN PARK – O obrovskom šťastí v nešťastí môže hovoriť posádka, ktorá sa vydala na let teplovzdušným balónom v austrálskom Wanden Parku. Jeho skúsený pilot napriek dramatickým udalostiam dokázal bravúrne pristáť. Incident sa tak obišiel bez vážnejších zranení.

Posádka, ktorá si chcela 26. december spríjemniť letom v teplovzdušnom balóne, mala obrovské šťastie. Koš balóna naplnený 16 osobami opustil austrálsky Wanden Park o pol šiestej ráno a jeho posádka bola nútená kvôli požiaru pristáť po 45. minútach letu. Šľahajúce plamene, našťastie, nikoho vážne nezranili a 15 pasažierov a pilot boli v poriadku.

„Iba jedna žena bola prevezená do nemocnice s ľahkým zranením, ale krátko po ošetrení ju prepustili,“ vyjadril sa hovorca spoločnosti The National Commercial Ballooning Industry. „Oceňujeme prácu nášho skúseného pilota, ktorý už balónom nalietal viac ako 5 500 hodín. Situáciu zvládol úplne sám a aj za týchto dramatických okolností dokázal pristáť a šťastne dopraviť všetkých členov posádky späť na zem.“

Teplovzdušný balón zachvátil požiar.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Иван Балтиков )


Čítajte aj: Blondínka (24) zverejnila perfektnú rannú FOTO: Ľudia ju za to nenávidia, kvôli trápnemu detailu


Austrálsky úrad pre bezpečnosť leteckej dopravy už začal vyšetrovanie a hľadá príčinu požiaru. Vyšetruje tak už druhú mimoriadnu udalosť spojenú s teplovzdušnými balónmi. Len pred pár dňami totiž hasiči vyslobodzovali z koruny stromu 10 pasažierov, ktorých balón tam uviazol po náhlej zmene vetra. Aj tento incident mal pre všetkých členov posádky šťastný koniec.

Viac o téme: PožiarAustráliaBalónLet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu