Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Osemčlenná rodina sa vybrala konečne na dovolenku: FOTO Pobyt v Španielsku ako z hororu

Jodie a Mark Withycombeovci Zobraziť galériu (2)
Jodie a Mark Withycombeovci (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Briti Mark a Jodie Withycombeovci zorganizovali pre svoju rodinu dvojtýždňovú dovolenku v Španielsku. Otrasné podmienky v hoteli však spôsobili, že všetkých osem turistov, vrátane štyroch detí a rodičov Jodie, dostalo hnačku a začalo zvracať. Cestovná kancelária síce odmietla zodpovednosť za ich zdravotné ťažkosti a zničený výlet, ale súd dal za pravdu sťažovateľom. Nakoniec tak predsa len dostanú odškodné.

FOTO Hororová dovolenka v Tunisku: Česi a Slováci žili v špine, jedného personál zmlátil

Komplikácie sa objavili počas pobytu v štvorhviezdičkovom hoteli El Paso v obľúbenom turistickom stredisku PortAventura World na pobreží Katalánska. Okrem fekálií na stenách sa rodina musela vysporiadať aj s plesňou a hromadami mravcov, ktoré liezli po kúpeľni.

"Nečakali sme, že sa po návrate budeme cítiť horšie, ako keď sme tam išli. Spomínam si, že Jodieina mama plakala a hovorila, že jediné, čo chce, je vrátiť sa domov. Bolo hrozné vidieť, ako je deťom zle," uviedol podľa portálu MailOnline Mark, manažér lodenice z Chesterfieldu.

Nešťastná dovolenka sa uskutočnila ešte v roku 2013, ale spor bol doriešený až tento mesiac po deviatich dňoch súdu. "Rodina nechodí často do zahraničia a bola skutočne nahnevaná, keď všetci ochoreli na dovolenke bez vlastného zavinenia. Boli sklamaní stavom svojej hotelovej izby a naozaj si nemysleli, že dostali to, za čo zaplatili," uviedla Clare Pearsonová, ktorá zastupovala rodinu.

Osemčlenná rodina sa vybrala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Spolupracujeme s rodinou od ich návratu do Veľkej Británie, aby sme im pomohli získať spravodlivosť po ich negatívnych skúsenostiach. Sme potešení, že sme to nakoniec dosiahli na súde," dodala.

Cestovná kancelária Thomas Cook uviedla, že sa podrobnejšie oboznámia s praktikami v hoteli El Paso. "Chceme, aby si všetci naši zákazníci užili dovolenku a je nám veľmi ľúto, že táto skupina bola chorá počas pobytu v hoteli El Paso. Zdravie a bezpečnosť našich zákazníkov je vždy našou prvoradou prioritou a očakávame, že naši hoteloví partneri budú vždy dodržiavať vysoký štandard hygieny," vysvetlil hovorca.

Viac o téme: DovolenkaChorobaŠpanielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu