Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Turista tri dni pred koncom dovolenky spravil osudnú chybu: Možno zostane natrvalo ochrnutý

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Brit Timothy Matthews (56) mal pred sebou posledné tri dni dovolenky v Lanzarote, keď skočil šípku do bazéna s nedostatkom vody. Pomliaždil si chrbticu a lebku. Otázkou je, či sa ešte niekedy postaví na nohy, po udalosti zostal takmer ochrnutý.

Osemčlenná rodina sa vybrala konečne na dovolenku: FOTO Pobyt v Španielsku ako z hororu

Timothy skočil do bazéna s hĺbkou vody 120 centimetrov. Po skoku zostal v bezvedomí. Celú udalosť sledovala jeho dcéra. Jeden zo zamestnancov hotela muža okamžite vytiahol z vody a privolal prvú pomoc. V nemocnici ho lekári podrobili vyšetreniam.

Muž pochádzajúci z waleského Swansea musí tri mesiace nosiť sadru od hrudníka po panvu, po celý čas má zakázaný pohyb. Brit tvrdí, že v deň nehody pri bazéne nebola žiadna výstraha o hĺbke vody. Hotel Costa Bastian túto varovnú tabuľu pri bazén upevnil až deň po nehode.

Brit uvádza, že od bolesti plakal a uvažoval, či sa v tomto momente zmenil jeho život. „Myslel som si, že umieram. Cítil som, akoby som mal infarkt,“ hovorí Timothy, ktorý v minulosti dva infarkty už prekonal. "Pamätám si len, že som nebol schopný dýchať." 

FOTO Turista tri dni
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Chytil sa za hruď a snažil sa zistiť, čo sa stalo. Bol v šoku, cítil sa ako po výbuchu bomby. Na dovolenke bol spolu so svojou dcérou Serinou. Odrazil sa z kameňa, ktorý bol pristavený k bazénu a skočil takmer osudnú šípku. Netušil, že hĺbka vody je taká malá.

Serina zostala v šoku, keď videla svojho otca bez pohybu v kaluži vlastnej krvi. Zamestnanci hotela mužovi pomohli a na miesto privolali záchranku. Muž strávil päť dní v nemocnici v Lanzarote, následne sa špeciálnym letom dopravil domov. „Všetko sa stalo rýchlo, všetci si mysleli, že ide o vtip,“ hovorí Serina. „Nevedel, že voda je taká plytká. Ale som rada, že je v poriadku,“ dodáva. Podľa Serininých slov sa musela presťahovať do iného hotela, pretože rezervácia izby počas pobytu jej otca v nemocnici vypršala a hotel nemal žiadne voľné izby.

Zaplatila ďalších 1 000 libier (cca 1135 eur) za rezerváciu inej hotelovej izby v druhom hoteli a nový let domov. Denne navštevovala otca v nemocnici. Timothy sa v súčasnosti uzdravuje doma, lekári mu odporučili ležať po dobu dvanástich týždňov. V tomto štádiu je ťažké určiť, či utrpel nejaké trvalé poranenia.

FOTO Turista tri dni
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Lekári tiež nevedia, či bude Brit ešte niekedy schopný chodiť. Isté je však to, že Timothy bude musieť v najbližšom čase používať invalidný vozík a môže len dúfať, že sa znova postaví na nohy. Brit momentálne svoj nerozvážny čin s najväčšou pravdepodobnosťou oľutoval.

„V prvom rade dúfame, že sa pán Matthews cíti lepšie. Hotel každý rok podstupuje špeciálne bezpečnostné opatrenia, ktoré vykonávajú profesionáli. Do týchto opatrení sa okrem iného dostala aj varovná informácia o hĺbke vody v bazéne a podobne,“ uviedol hovorca hotela. Podľa jeho slov sa pán Matthews kúpal mimo prevádzkových hodín bazénu, čo Matthewsova dcéra poprela. „Po celom okraji bazéna sú pravidlá, v rámci ktorých sú aj hodiny, v ktorých je povolené používať bazén. Aj plavčíci totiž majú svoju pracovnú dobu,“ dodáva hovorca.

Viac o téme: DovolenkaBazénHotelZranenieTuristaPlávanieLanzarote
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu