Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Historička na satelitných záberoch objavila ducha: Po piatich rokoch vyšla najavo pravda

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/Science Channel)

LONDÝN - Tvorcovia dokumentu skúmali existenciu duchov na opustenom letisku v anglickom grófstve Glaucestershire. Na toto miesto bola povolaná amatérska historička Fiona Powellová, ktorá na satelitnom zábere zazrela tmavú postavu medzi obrysmi budov.

Televízna stanica Science Channel pred piatimi rokmi vysielala dokument o potenciálnych duchoch na opustenom letisku v južnom Glaucestershire. Jej predstavitelia oslovili amatérsku historičku, aby preskúmala satelitné zábery dediny Charleton, ktorá bola v roku 1946 zničená. Namiesto nej neskôr vybudovali obrovskú pristávaciu plochu pre dopravné lietadlo Brabazon. Powellová si prezerala obrysy budov a ako si postupne približovala zábery, objavila na nich tmavú, tienistú postavu. "Vyzeralo to ako muž s čiapkou na hlave. Pýtala som sa seba samej: ‚Čo je to?‘" hovorí Fiona. 

VIDEO Historička na satelitných
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Science Channel)

Tá si spája ľudskú postavu s existenciou domov, ktoré boli v spomínanom čase zbúrané. Mnoho ľudí vtedy prišlo o  svoje domovy. Otázkou teda je, či na fotografii náhodou nie je zachytený obyvateľ obce Charleton, ktorý sa po svojej smrti vrátil naspäť na miesto, kde kedysi dávno žil. 

Otec si pozrel VIDEO z dcérkinej izby a zostal vydesený na smrť: Bál som sa tam čo i len vkročiť!

Dnes, o päť rokov neskôr, sa dokument zameriava na porovnanie záberov bristolského letiska so záberom, ktorý mala k dispozícii Fiona. Kompetentní tvrdia, že historičku mohlo zmiasť niečo oveľa menej éterické, než si myslela. Údajne totiž išlo o obyčajný tieň veže. "Fotka je zachytená v šikmom uhle, ktorý je okrem toho odfotený z menšej vzdialenosti. Tým pádom je jasné, že nejde o nijakú postavu, ale iba o tieň veže," vysvetlil fotografický analytik Marc D’Antonio. 

Viac o téme: DuchZáhada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu