Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Lekári vytiahli zo zadku mladíka (29) ten najčudnejší predmet: Od smrti ho delilo pár minút

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

AMSTERDAM - V holandskom časopise The Dutch Journal of Medicine lekári upozorňujú na nebezpečenstvo strkania cudzích predmetov do konečníka. Fantázia a experimentovanie ľudí prichádzajúcich na pohotovosť sa totiž posúva ďaleko za hranice zdravého rozumu. Zverejnený prípad nech slúži ako odstrašujúci príklad.

Lekári strácajú trpezlivosť s pacientmi, ktorí prichádzajú na pohotovosť s ťažkosťami spôsobenými cudzími predmetmi v zadku. Nahnevane hovoria o tom, že takéto experimentovanie má ďaleko od sexuálnych radovánok a zvyčajne končí akútnou operáciou, ktorá zachráni pacientovi život doslova v poslednej chvíli. "Pacientov, ktorí navštívia pohotovosť z dôvodu cudzieho predmetu v konečníku, nie je málo. Práve naopak. V posledných rokoch počet takýchto prípadov narastá a my vám chceme priblížiť, ako môže vyberanie týchto predmetov skončiť," píše sa v magazíne. Tu je jeden príklad za všetky. 

Mladík (24) mal ukrutné bolesti brucha: Lekár mu pozrel do zadku a zdesil sa

Na pohotovosť dorazil s ukrutnými bolesťami brucha 29-ročný muž, ktorý mal v konečníku napchatých pätnásť kusov varených olúpaných slepačích vajíčok. Vložil mu ich tam jeho partner po tom, ako si obaja vzali drogu GHB navodzujúcu pocity uvoľnenia. Pacient mal po príchode do ambulancie abnormálny tep a bol dýchavičný. CT vyšetrenie odhalilo, že má perforáciu čreva a do tela sa mu začínajú uvoľňovať výkaly. Jeho žalúdok bol neprimerane nafúknutý a lekári museli okamžite začať s laparotómiou (otvorenie brušnej dutiny). 

Lekári vytiahli zo zadku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Pristúpili sme k odstráneniu vajíčok. Všetko sme museli dôkladne vyčistiť. Trhlina v čreve bola už zapálená od výkalov," opísali chirurgovia katastrofálnu situáciu mladíka. Zákrok si vyžiadal niekoľkodňový pobyt na JIS. 

Viac o téme: VajciaZadok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu