Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Školáčka (12) mala odfotiť monštrum v jazere: Experti jasajú, najlepšie FOTO za 12 rokov!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

INVERNESS - Dvanásťročná školáčka z anglického grófstva Yorkshire nedávno trávila dovolenku s rodinou v Škótsku. A práve tam mala minulý piatok odfotiť slávnu lochneskú príšeru, ktorá podľa legendy žije v rovnomennom jazere.

Charlotte Robinsonová z Leedsu bývala s rodičmi neďaleko Lochnesského jazera v Škótskej vysočine. Hneď v prvý deň pobytu sa išli prejsť k jazeru, a práve vtedy v ňom zbadala, vo vzdialenosti len asi pätnásť metrov, nejakého neznámeho tvora. Nápadne pripomínal lochnesskú príšeru, ktorej existenciu sa snažia ľudia dokázať už roky. Slávne monštrum podľa nej vystrčilo hlavu z vody na asi minútu. Neskôr sa objavilo o pár metrov ďalej. Pohotová dievčina ho stihla nafotiť na mobil. 

Školáčka (12) mala odfotiť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Babička s vnučkou si máčali nohy v jazere, keď si všimli niečo záhadné: Veď to musela byť...!

"Pár metrov od brehu sa niečo čierne vynorilo z vody. Odfotila som to. Malo to krk a hlavu v tvare háka," povedala Charlotte pre denník Daily Record s tým, že verí v existenciu Nessie, ale potrebuje dôkaz. Či ním je práve jej fotka, netuší. 

Školáčka (12) mala odfotiť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Jej mama Kat verí, že v jazere skutočne niečo žije. "Už toľkým ľuďom sa za celé tie roky podarilo niečo nakrútiť. Niečo tam predsa musí byť, nemôže to byť náhoda." Fotografia ohromila aj experta na lochnesku Steva Felthema, ktorý sa jej výskumu venuje už 27 rokov. "Toto je najlepší záber Lochnesskej príšery za posledných dvanásť rokov," uviedol. Či je legenda o Nessie pravdivá, zatiaľ nikto s určitosťou nevie povedať, no faktom ostáva, že ročne turizmus spojený s ňou prinesie krajine zhruba 30 miliónov libier (33 miliónov eur).

Viac o téme: LochneskaLochneská príšera
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu