Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mladík doma rozrezal stôl, ktorý kúpil v IKEA: Keď zistil, z čoho je vyrobený, ostal v šoku

Žiadne drevo, ale obyčajný kartón
Žiadne drevo, ale obyčajný kartón (Zdroj: Twitter)

SEATTLE - Muž sa pokúšal trochu vylepšiť stôl, ktorú si zakúpil v Ikea, no nečakal, že popritom narazí na nečakaný objav. Vďaka náhode tak zistil, z čoho sa naozaj vyrába nábytok švédskej spoločnosti. Prekvapení ostanú zrejme aj tí, čo už teraz mali nízke očakávania.

Vo väčšine domácností sa nájde aspoň jeden kus nábytku zakúpený v predajni tejto známej nábytkárskej firmy. Asi nikto neočakáva, že za pomerne priaznivé ceny dostane pravý dub, ale to, na čo prišiel mladík zo Spojených štátov, rúca o Ikea asi aj tie najtriezvejšie predstavy. 

James Sutter si v nej nedávno kúpil stôl, ktorý sa doma rozhodol ešte trochu vylepšiť. Rozrezal ho na dve polovice, ktoré chcel upraviť a potom stôl zmontovať po svojom. Potom si ale všimol výplň oboch častí a zostal v šoku. Stôl bol totiž vyrobený z obyčajnej lepenky. O svojom náleze informoval na Twitteri. "Vždy som vedel, že nábytok z Ikea sa nevyrába zo žiadneho dreva, že je to len drevotrieska s dyhou navrchu. Včera som ale zistil, že to nie je ani drevotrieska. Ľudia, nábytok z Ikea sa vyrába doslova z kartónu," napísal. 

James ďalej poznamenal, že nie je vôbec nahnevaný, len ho to jednoducho prekvapilo. "Nemám s tým problém. Je to lacné, pekné a funguje to. Len som o tom predtým netušil," dodal. 

Zamestnanec IKEA prezradil tajomstvá zo zákulisia: Kedy je najlepšie tam nakupovať

K prípadu sa vyjadril aj hovorca Ikea, ktorý nepoprel používanie takýchto materiálov pri výrobe ich nábytku"Všetky naše produkty sú vyrábané tak, aby plnili svoju funkciu, boli udržateľné, cenovo dostupné a aj kvalitné. V snahe minimalizovať odpad vo výrobe využívame materiály najúčinnejšie, ako sa len dá. Informácie o každom produkte si môžu zákazníci nájsť priamo v obchode alebo na webovej stránke," uviedol. 

Viac o téme: NábytokIkea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu