Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ľudí vydesilo VIDEO s čudným hmyzom: Toto mať doma, tak všetko podpálim!

Pohľad naň veru nie je príjemný Zobraziť galériu (2)
Pohľad naň veru nie je príjemný (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Užívateľov sociálnych sietí vydesilo video, na ktorom je zachytený podivný druh hmyzu. Podľa niektorých vyzerá ako mimozemšťan a je pravda, že doma by si ho nechcel nájsť asi nikto z nás. Ide však vraj o neškodné stvorenie, ktorého sa ľudia nemusia báť.

Tisíce užívateľov sa pýtajú, čo to je preboha za stvorenie, ktoré sa objavilo vo videu zverejnenom na Facebooku. Hmyz veľkých rozmerov na ňom hýbe svojím oranžovým telom a chlpatými tykadlami. Stretnúť niečo také doma, tak väčšina z nás asi s hrôzou utečie. "Podpálil by som si dom, keby sa tam objavilo toto," okomentoval zábery jeden z užívateľov. Druhý zas uviedol, že na podobný hmyz narazil vo východnej Bolívii.

Ľudí vydesilo VIDEO s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Podľa všetkého ide o druh mole creatonotos gangis, ktorá sa vyskytuje v Indonézii, Indii, na Srí Lanke, v Japonsku, Novej Guinei a v určitých oblastiach Austrálie. Napriek tomu, že vyzerá naozaj hrozivo, nepredstavuje tento tvor pre ľudí žiadne nebezpečenstvo. Dokáže akurát spôsobiť veľké škody na stromoch granátových jabĺk. Tykadlá, ktoré má dovedna štyri, vylučujú feromóny, ktoré slúžia na prilákanie partnera. 

Ľudí vydesilo VIDEO s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Pri pohľade na VIDEO len ťažko uveríte: Na chodníku objavili neskutočne divného tvora

Vedci nedávno informovali, že za posledných tridsať rokov vyhynuli až tri štvrtiny všetkého lietajúceho hmyzu. Tento jav môže podľa nich spôsobiť "ekologický Armageddon". Na populácie hmyzu negatívne vplývajú najmä farmy, na ktorých sa používajú postreky pesticídmi. 

Viac o téme: HmyzIndonéziaMimozemšťan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu