Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Robotníkov v Indii prekvapili tvory s veľkými očami: Mimozemšťania? Toto je pravda

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

DILLÍ - Vďaka indickým stavebným robotníkom uzrelo svetlo sveta video, ktoré nechalo mnohých internetových užívateľov na pochybách, či sú tvory zachytené na záberoch z tohto sveta. Nakoniec sa však ukázalo, že "príšery" natočené na stavenisku vo Visakhapatname, hlavnom meste juhovýchodného indického štátu Andhra Pradesh, majú rozhodne pozemský pôvod.

Ľudí vydesilo VIDEO s čudným hmyzom: Toto mať doma, tak všetko podpálim!

Ľudia, ktorí záznam videli, tvrdili, že im stvorenia pripomínajú mimozemšťanov kvôli veľkým očiam a vzpriamenému držaniu tela. Kurátor zoologického parku Nehru Shivani Dongre však indickým médiám vysvetlil, že nejde o nič iné ako o mláďatá sovy.

Robotníkov v Indii prekvapili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Sú to krásne druhy, ktoré sú rozšírené južne od centrálnej Indie," dodal Dongre s tým, že charakteristické pre ne je srdcová tvár a zostupný zobák. Robotníkom sa ich podarilo zachytiť v stave napätia, kedy pozorne sledovali svoje okolie, a preto mohli vyzerať tak zvláštne.

Sovy vo videu sú považované za druh Tyto javanica, v Európe sa zvykne skôr vyskytovať jeho príbuzný Tyto alba. Sovy sú chránené druhy podľa indického práva a predpokladá sa, že boli bezpečne odstránené zo staveniska.

Viac o téme: IndiaSovaStavbaMimozemšťan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu