Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Revolučný vynález na FOTO vydesil ženy: Vraj dokáže vyriešiť menštruačný problém

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

WICHITY - Už žiadne nepríjemnosti s menštruáciou. Vynález amerického doktora Dana Doppsa, ktorý je určený ženám, má predstavovať revolučný spôsob hygieny. Doktor z Wichity vymyslel „originálny menštruačný rúž“, no na trhu s ním zatiaľ dieru do sveta neurobil.

Doktor Dan Dopps si nechal patentovať „menštruačný rúž“, ktorý má odstrániť nepríjemné „nehody“ počas menštruácie. Vynález vzhľadom pripomína rúž na pery. V plastovom puzdre sa nachádza lepkavá tyčinka z olejov a aminokyselín, ktoré unikajúcu tekutinu po aplikácii do vagíny dokážu na určitý čas zapuzdriť.

Tínedžer (19) sa strápnil statusom o menštruácii: Tomu neuveríte, ako môže byť niekto taký hlúpy?!

Vďaka zmesi môžu ženy na ťažkosti s neželaným únikom tekutiny zabudnúť. Zapuzdrenie tekutiny v tele sa má uvoľniť pri močení, čo znamená, že s urinálnou tekutinou sa vyplaví aj menštruačná. Tým pádom by ženy mohli prestať používať vložky a tampóny. Menštruačný rúž má podľa Doppsa periódu ozdraviť, pretože pri ňom klesá riziko infekcií. Navyše, ide o „čistejšie“ zachytávanie menštruačnej krvi, myslí si.

Vynález, ktorý doktor predstavil na sociálnych sieťach, ženy neprijali práve s nadšením. Obávajú sa nespoľahlivosti metódy, ale aj rizika syndrómu toxického šoku. Niektoré si dokonca myslia, že senzačný patent je len nereálny výmysel.

...

Viac o téme: MenštruáciaMenštruačný rúž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu